1. Recepten
  2. Hoe maak je gemakkelijk een dadeltaart?
Hoe maak je gemakkelijk een dadeltaart?

Hoe maak je gemakkelijk een dadeltaart?

 

Er is niks lekkerder dan eigen gemaakte taart, met verse ingrediënten. Niet altijd de slankste optie, maar zeer zeker de lekkerste. Nu het nieuwe seizoen van "Heel Holland Bakt" weer is begonnen, krijg je misschien zin om ook eens een taart helemaal zelf te bakken. Het is lang niet zo moeilijk als je denkt, en het hoeft ook niet gelijk een huzarenstukje te worden. Tip van de professional? Gebruik altijd roomboter als je bakt, dat proef je er gegarandeerd aan af. En het is zonde van de moeite als je bij het bakken niet voor de beste smaak gaat.

Maak je eerste eigen taart

Een dadeltaart is een goede manier om te scoren met je eerste eigen gemaakte taart. Er bestaat namelijk een no-bake variant van een dadeltaart en die kan niet mislukken. Je hebt hiervoor alleen dadels, 50 gram boter, verkruimelde koekjes (gewone biscuitjes), walnoten en eventueel kokos of vers fruit nodig.

Smelt de boter en doe hier de dadels in (zonder pit). Door de warmte van de boter worden de dadels warm. Haal de pan van het vuur af en roer de walnoten en koekjes er goed door. Dit mengsel druk je een in cakevorm met bakpapier. Druk het goed aan en zet het minstens twee uur in de koelkast. Het ziet er nu een beetje uit als sticky toffee pudding. Bestrooi de taart met kokos of beleg het met verse vruchten voor de decoratie. Het wit van de kokos steekt mooi af tegen de bruin taart, want het oog wil natuurlijk ook wat. Deze taart is trouwens perfect als dessert voor een uitgebreidere maaltijd in het weekend.

Taart twee: een kwarktaart

Zelf een kwarktaart is gemakkelijker dan je denkt. Ook dit is een no-bake taart die alleen maar hoeft op te stijven in de koelkast. Als je zeker wilt zijn van een geslaagde kwarktaart, kun je natuurlijk een mooie taart bestellen bij de Cheesecake Company. Daar zie je ook wat er allemaal mogelijk is op het gebied van soorten kwarktaart. Hierbij passen natuurlijk frisse en fruitige smaakjes, maar Cheesecake Company heeft meer dan 50 verschillende soorten. Genoeg inspiratie voor veel gezellige bakavonden deze herfst.

Dadeltaart voor gevorderden

A post shared by 🍞Ms Crumbs (@mscrumbs) on

Dadels lenen zich bijzonder goed om een rijk gevulde vruchtencake te maken, gecombineerd met bijvoorbeeld banaan en honing. De dadels en eventuele andere ingrediënten meng je dan door een cakebeslag. De basis van de cake blijft hetzelfde en wordt verijkt met de heerlijk zoete stukjes dadel, die in de oven een beetje zullen karameliseren. Dadels zijn ook heel decoratief in een tulband. Bij de New Fork in Rotterdam vind je een prachtig voorbeeld van een rijk gevulde dadel taart. Ook fijn als je eens geen zin hebt om uren in de keuken te staan.

Taarten voor feesten en partijen

Om zeker te zijn van een geslaagde taart, bestel je natuurlijk een taart naar wens voor de jarige of jubilaris. Kijk eens bij Betty Blue, daar kun je ook een baby shower laten organiseren. Ook serveren ze er een geweldige high tea, ideaal voor alle aanstaande moeders. Sea Salt and Chocolate heeft ook veel keus in prachtige, eigengemaakte taarten. Het aanbod is een echte lust voor het oog. Wist je dat je deze lekkernijen en andere ook in het park kunt laten bezorgen? Perfect voor een last-minute zoete toevoeging aan je picknick.

Heb je haast en toch een lekkere, authentieke taart nodig? Geen nood, met een taart van Deliveroo scoor je altijd.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application