1. Maaltijden-inspiraties
  2. Wat is zuurkool en welke winterse gerechten kun je er mee maken?
Wat Is Zuurkool En Welke Gerechten Maak Je Ermee

Wat is zuurkool en welke winterse gerechten kun je er mee maken?

Als de winter eraan komt, verlangen we weer naar lekkere zuurkool. Zuurkool is gesneden witte kool. De bekende zure smaak komt door de inwerking van melkzuurbacteriën. Door dit proces is zuurkool veel lichter verteerbaar dan gewone witte kool.

Met zuurkool kun je de lekkerste wintergerechten maken. Je kan het perfect combineren met stamppot, rookworst of tussen een warm broodje. Je kan het koud eten in een salade, maar zuurkool is het lekkerst en ook iets minder zuur als je het opwarmt door het bijvoorbeeld even te koken of in de pan te laten stoven met wat aardappelen. Heb jij zin in een heerlijk winters gerecht met zuurkool? Onderstaande gerechtjes zullen je zeker kunnen bekoren.

1. Stan&co - Bulldog

A post shared by Annemerel (@annemerelcom) on

Bij Stan&co wordt het vlees gebakken op een echte Josper grill, waardoor je die heerlijke lichtjes gerookte smaak krijgt. Voor een echte wintermaaltijd met zuurkool zit je hier helemaal goed. Op het menu van Stan&co staat onder meer Bulldog. Dat is spek met zuurkool en blauwe bessen. Na zo'n stevige maaltijd kan je er weer even helemaal tegen!

2. SLA - Geroosterde Najaarsgroente met ei & truffel

A post shared by Sharon Tiebot (@sharontiebot) on

Bij SLA kun je de lekkerste salades bestellen. De salades worden hier bereid met de producten die op dat moment in het seizoen zijn. De seizoenssalade met najaarsgroente met ei & truffel zit boordevol lekkere groenten, waaronder ook zuurkool. De zuurkool geeft deze rijkelijke salade een lekker winters accent. Deze heerlijke salade bestaat naast zuurkool uit Romaine sla, du Puylinzen, gestoomde prei met citroen, geroosterde pastinaak, geroosterde flespompoen, een gekookt eitje, Parmezaanse kaas, kervel & peterselie, zwarte truffelpasta, witte wijnazijn en olijfolie. De perfecte wintersalade met zuurkool!

3. Oceaan Deli - Zuurkool Rookworst

A post shared by Inoostmetmik (@inoostmetmik) on

Een echte klassieker is natuurlijk zuurkool met aardappelpuree en rookworst. 3 eenvoudige ingrediënten die perfect met elkaar combineren. Het is de ultieme comfortfood voor de winter en dat weten ze maar al te goed bij Oceaan Deli. Wil je die rookworst graag vervangen door iets anders? Geen probleem. Bij Oceaan Deli staat er ook gekonfijte eendenbout met aardappelpuree en zuurkool op het menu. Ook heel erg lekker.

4. SNCKBR - Hete Hond

Bij SNCKBR kun je gruwelijk lekker eten en het eten is er ook gruwelijk goed voor je. Hier kan je zonder schuldgevoel de lekkerste snacks verorberen. Alles smaakt even lekker en overdadig als in een echt fastfood restaurant, maar bij SNCKBR worden alle maaltijden samengesteld met gezonde ingrediënten. Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van de Snckbr Hete Hond. Dat is een gerecht met lamsworst, kruidenmosterd, BBQ saus, gebakken uitjes, cheddar en lekkere zuurkool.

5. Foodies - Stamppot Zuurkool

A post shared by Tsepo (@janvdlugt) on

Chef Mauricio van Foodies bereidt elke week wisselende menu's en eenpansgerechten afhankelijk van het aanbod. In de winter staan er de lekkerste winterse gerechten op het menu met onder meer bloemkool, aardappelpuree, rookworst en boerderijkip. En natuurlijk mogen we de zuurkool niet vergeten. De stampot met zuurkool van Foodies wordt bereid met jus en spekjes en je mag zelf kiezen of je hem wil eten met rookworst, gehaktbal of gegratineerde portobello met wintergroenten. Een heerlijk vullend gerecht, waar je nog lang van kan nagenieten.

Lekker knus een maaltijd met zuurkool verorberen. Daar worden wij helemaal blij van. Nog meer smaakvolle gerechten met zuurkool vind je eenvoudig bij Deliveroo

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application