1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een zomerse pannenkoek? Zo maak je je favoriete gerecht op en top zomers!
Hoe Maak Je Een Zomerse Pannenkoek En Andere Zomerse Ideeën

Een zomerse pannenkoek? Zo maak je je favoriete gerecht op en top zomers!

Als het zonnetje buiten schijnt, brengen we ook weer graag het zonnetje op ons bord. Denk maar aan gegrilde kip op de barbecue, frisse salades, een zomerse pannenkoek met tropische vruchten, guacamole en cocktails in alle kleuren. Gedaan met dikke, zware soepen en warme ovenschotels. Heb je een favoriet gerecht en wil je er graag een zomerse draai aan geven? Dan helpen wij je graag op weg! Pas de volgende vier tips toe en krijg een instant zomergevoel!

1. Koude of lauwwarme soep met zomerse groenten

In de winter gieten we bijna elke dag een kop dampende soep naar binnen om die winterse temperaturen te overleven. Maar dit betekent nog niet dat je in de zomer niet kan genieten van een kommetje lekkere soep. Een lichte zomersoep is ook heel erg lekker voor de lunch of tussendoor. Je kiest dan voor frisse groenten zoals waterkers, bloemkool, tuinkruiden, broccoli of knolraap. Het is niet nodig om de soep heel heet te drinken. Een koude of lauwwarme soep smaakt in de zomer veel beter. Wil je graag een verrassend lekkere soep bestellen? Kies dan voor de soep van 't seizoen van Anne&Max Kerkplein.

2. Voeg tropisch fruit toe aan je gerecht

Met wat tropisch fruit kun je bijna elk gerecht omtoveren tot een zomerse variant. Pannenkoeken met mango en ananas, salades met appel en kiwi of maak er een heerlijke smoothie van. In plaats van een zwaar dessert met chocolade kun je ook een kommetje tropisch fruit eten. Dat ligt veel minder zwaar op je maag en het past uitstekend bij de zwoele sfeer van de zomer. Vind je al dat snijwerk maar niks? Dan bestel je toch gewoon een portie tropisch fruit bij Sunshine.

3. Gril je vlees op de barbecue

A post shared by Zo. Sean (@zosean) on

De zomer is natuurlijk niet compleet zonder de geur van een stukje vlees op de barbecue. Staat er een gerecht met kip op het menu? Leg de boutjes dan even op de barbecue en je hebt meteen een gerecht met zomerse smaken. Kies in plaats van één soort vlees voor een variëteit aan verschillende hapjes. Want wat is er nu leuker dan in de tuin genieten van verschillende soorten gegrild vlees? Doe je al dat werk liever niet zelf? Dan helpt Buck's BBQ House je graag uit de nood.

4. Maak een koude pasta- of aardappelsalade

Bij al die gegrilde stukjes vlees horen natuurlijk lekkere salades. Hou je van pasta? Maak dan een koude pastasalade met feta, rode ui, olijven, rode paprika en radijsjes, net zoals de pastasalade van The Uptown Meat Club. Een lekkere dressing en enkele frisse tuinkruiden maken de pastasalade helemaal compleet. Als je liever aardappelen eet, kun je natuurlijk ook een koude aardappelsalade maken met je favoriete zomergroenten zoals cherrytomaatjes. Voeg eventueel nog wat stokbrood met kruidenboter toe en je kan meteen aan tafel.

Kun jij niet wachten om je favoriete gerechten te pimpen met zomerse ingrediënten? Neem dan eens een kijkje op Deliveroo en laat meteen al die zomerse smaken jouw kant op komen!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application