1. Maaltijden-inspiraties
  2. Op zoek naar Java in Utrecht
Op zoek naar Java in Utrecht

Op zoek naar Java in Utrecht

Indonesië en Nederland hebben een lange geschiedenis met elkaar. Niet altijd even mooi, maar toch hebben we veel dingen uit kunnen wisselen. Een van die dingen is eten. Waar je in Indonesië hagelslag kan vinden, kan je in Nederland talloze Indonesische restaurants vinden. Waar vind je de beste Indonesische restaurants in Utrecht? De twee besten zijn hier uitgelicht. Als je meer van Thais eten houdt, klik dan nu hier.

1. Djakarta

Djakarta is een oer Indonesisch restaurant. Hier kan je al je favoriete Indonesische gerechten bestellen, die vers voor je bereid worden. . Deze culinaire poort naar Azië biedt verschillende specialiteiten aan die je smaakpapillen zeker even wakker schoppen. Met name de gril gerechten zijn enorm lekker, de saté is smaakvol en smelt in je mond. Daarnaast hebben ze ook heerlijke rijsttafels die je kan delen. Dat is een gerecht met rijst en verschillende soorten groenten en vlees. De Padang rijsttafel is de grootste specialiteit van restaurant Djakarta en enorm gezond. Je kan natuurlijk ook gewoon kiezen voor een compleet menu zodat je niet verder moeilijk hoeft te doen. Als je wilt kun je hier trouwens ook allerlei kleine gerechten kiezen, zodat je van alles wat kan proeven

Het restaurant zelf is aangekleed met prachtige traditionele Indonesische voorwerpen, waardoor je je echt een beetje voelt alsof je voet op Java hebt gezet. De hand gemaakte Javaanse poppen kijken je overal vandaan aan. De tafels zijn van elkaar gescheiden door middel van bamboe gevlochten tussenwanden, zodat iedereen van wat privacy kan genieten tijdens zijn diner.

Voor grote groepen kan er in het restaurant een lopend buffet worden georganiseerd. Djakarta kan ook voor catering zorgen bij feesten en partijen of lekker thuis laten bezorgen.

2. Pomo

Een combinatie van Surinaamse en Javaanse keuken, maar zeker een van de favorieten van Utrecht. Restaurant Pomo wordt door bijna iedere bezoeker aangeraden, en niet zonder reden. Hier krijg je een van de beste roti's van Utrecht voorgeschoteld, maar daarnaast kan je ook kiezen uit talloze andere heerlijke gerechten. Probeer bijvoorbeeld eens de traditionele saotosoep, wat een echt typisch Javaans gerecht is. Ze hebben ook een geweldige variatie aan satés die altijd goed in de smaak vallen. Lekker origineel is de saté van gamba's, en voor de vegetariërs onder ons hebben ze ook een heerlijke tofu saté. Voor de grotere honger is er fantastische Javaanse kip of verschillende soorten traditionele Indonesische vis.

Zo'n beetje iedere bezoeker is razend enthousiast over het eten dat bij Pomo te krijgen is. Alles wordt vers bereid op traditionele wijze met heerlijke Indonesische kruiden. Je kan kiezen zelfs kiezen hoe pittig je je gerecht will hebben. Extra fijn aan Pomo is dat ze een uitgebreide selectie aan vegetarische gerechten aanbieden en een hele hoop bijgerecht, die je apart en voor een zacht prijsje kan bestellen.

Heb je honger gekregen van het horen van al deze heerlijke restaurants en gerechten? Geen zorgen! Bestel nu je Indonesische eten bij Deliveroo en krijg het in no-time bij je deur afgeleverd!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application