1. Maaltijden-inspiraties
  2. Zo Heb Je Nog Nooit Italiaans Gegeten!
4 Bijzondere Italiaanse Gerechten

Zo Heb Je Nog Nooit Italiaans Gegeten!

In de Italiaanse keuken draait alles rond de kwaliteit van de producten. Italianen koken graag met pure olijfolie en verse groenten. En ook variatie vinden ze erg belangrijk. Als je denkt aan Italiaans eten denk je spontaan aan pizza en pasta, maar de Italiaanse keuken heeft nog heel wat meer lekkers te bieden. Zet die pizza's en pasta's dus maar even uit je hoofd en laat je eens verrassen door andere Italiaanse specialiteiten. Hieronder vind je alvast onze top 4.

1. Risotto al Gorgonzola Piccante, Verza e Noci

Risotto is een welbekend Italiaans gerecht. Het is een romig rijstgerecht dat vaak wordt klaargemaakt met champignons. Maar heb je al eens een pittige risotto geproefd met gorgonzola, savooiekool en walnoten? Dit is een combinatie waar je zelf niet snel aan zou denken en het is echt super lekker. Bij Il Peperoncino kun je zo'n verrassend lekkere risotto bestellen. Het is eens wat anders dan een gewone pasta of pizza en toch op en top Italiaans.

2. Scaloppina al Tartufo

Een product dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken is heerlijk mals kalfsvlees. Scaloppina al Tartufo is een klassiek Italiaans gerecht met fijn gesneden lapjes kalfsfilet in een truffel roomsaus. De truffel geeft dit gerecht een subtiel, maar heel intens aroma. De koks van Il Tartufo koken enkel met verse ingrediënten die rechtstreeks uit Italië komen. Als je hier 1 keer de scaloppina al tartufo hebt geproefd, ga je de volgende keer niet meer zo snel kiezen voor een gewone pizza of pasta.

3. Quiche Pancetta

Ricotta is een authentiek Italiaans ingrediënt dat in vele gerechten verwerkt wordt. Het is een zachte en frisse kaas die een laag zout en vetgehalte bevat. Deze kaas wordt vaak gecombineerd met pasta, maar ook in desserts gebruikt. Ook in een quiche smaakt het bijzonder goed. Bij Kokkes Avondverkoop staat er een heerlijke Quiche Zalm en Ricotta. op het menu. Dit is een hartige taart die gemaakt wordt met een vulling van Italiaanse ricotta en zalm. Enorm smaakvol!

4. Focaccia Grilled Vegetables

Nog een heerlijk alternatief voor pizza of pasta is focaccia. Dat is luchtig, plat Italiaans brood dat gemaakt wordt van een zacht deeg met pure olijfolie en het wordt vaak bestrooid met rozemarijn en zeezout. Focaccia smaakt erg lekker bij Italiaanse kaas, vlees of groenten. En dat weten ze ook bij Welcome to Italy. Hier staat niet enkel pizza en pasta op het menu, maar ook heerlijke authentieke focaccia's. De Focaccia Grilled Vegetables is een vers gebakken focaccia met gegrilde aubergine, courgettes en pompoen. Daarnaast kun je ook kiezen voor focaccia met spicy salami, parmaham of eentje met mozzarella, tomaat en basilicum.

Grijp jij altijd terug naar die eeuwig pizza of pasta als je Italiaans eet? Dan wordt het dringend tijd om daar eens verandering in te brengen. Op Deliveroo kun je nog meer verrassend lekkere Italiaanse maaltijden bestellen. Buon appetito!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application