1. Maaltijden-inspiraties
  2. 's Werelds meest romantische gerechten
's Werelds meest romantische gerechten

's Werelds meest romantische gerechten

Wil je alles uit de kast halen voor de ultieme romantische date? Daar hoort goed eten bij. Wereldwijd worden er al eeuwenlang gerechten bereid waarmee men probeert harten te winnen of het als afrodisiacum te laten werken. Wat zijn de meest ultieme romantische gerechten ter wereld en waarom? Lees het hier en maak jouw volgende date tot een absoluut succes.

1. Frans

De Fransen laten de Italianen nog wel wat zien op gebied van romantiek. Ga helemaal à la Parisienne op je volgende date om het een geslaagd succes te maken. In de winterse maanden kan een echte Boeuf Bourguignon absoluut nergens tegenop.

2. Italiaans

A post shared by Luigi Barban (@luigibarban) on

Italianen staan wereldwijd bekend om hun eten, hun geschiedenis en hun romantiek. Niets is romantischer dan een goede Italiaanse maaltijd. Of je die nou zelf kookt, in een luxe restaurant nuttigt of thuis laat bezorgen, op iedere manier zal het een enorm geslaagde date zijn. Voornamelijk aangeraden zijn een romige zalmpasta met een heerlijk glas witte wijn.

3. Sushi

Talloze kleine hapjes zijn sowieso al recept voor een geslaagde avond. Om de een of andere reden zorgen deze toch net voor wat meer sfeer en gezelligheid. Waarom dat nou is blijft een raadsel. Maar het is wel een feit dat een echte heerlijke sushi een van de beste gerechten is voor een date. En zo'n sushi tafel kan je er ook nog eens super romantisch uit laten zien!

4. Oesters

Verse oesters staan al eeuwenlang bekend als afrodisiacum. Of dat nou waar is of niet, ze zijn wel het ultieme begin van een romantische avond. Misschien helpt het slurpen ook nog een beetje in het breken van het ijs op een eerste date.

5. Lamsvlees

Een heerlijk stuk mals lamsvlees doet iedereen al het water in de mond lopen, dus een beter begin van een date kan er niet zijn. Ga voor een heerlijke lamscurry of voor een lamsrack, dat maakt op zich niet zoveel uit. Met dit smaakvolle vlees kan het bijna niet fout gaan.

6. Zalm

Zalm. Je kan er ontelbare dingen mee, en allen zijn ze net zo romantisch en net zo gezond. Een heerlijke zalm steak als hoofdgerecht met champignons en wat andere bijgerechten is voortreffelijk, maar je kan ook gaan voor mini gerookte zalm wraps als voorgerecht. Voor de meer culinairen onder ons kan je je aan een heuse zalm mousse wagen.

7. Chocolade aardbeien

Het meest romantische toetje dat je kan bedenken; aardbeien met een laagje chocola. Witte chocola, donkere chocola, een beetje van allebei, of maak er een chocoladefondue van en voor elkaar heerlijke in druipende chocola gedoopte hapjes. Dat brengt genoeg spanning aan tafel.

8. Chocolade mouse met frambozen

Romantischer kan het niet, lekkerder kan het niet. Maak je eigen chocolade mouse en top hem af met verse frambozen. Je date kan ongetwijfeld niet meer stuk met dit als dessert. Of ga voor een heerlijke cheesecake.

Ben je niet zo culinair aangelegd, maar wil je je date toch een top avond geven? Kijk dan om Deliveroo om je romantische diner voor de deur thuis te laten bezorgen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application