1. Maaltijden-inspiraties
  2. Is een mager slaatje niet aan jou besteed? Dan moet je deze vullende maaltijdsalade eens proberen!
Stil Je Honger Met Een Maaltijdsalade Vol Lekkere Ingrediënten

Is een mager slaatje niet aan jou besteed? Dan moet je deze vullende maaltijdsalade eens proberen!

Als je aan een salade denkt, zie je misschien enkel een voorgerecht of bijgerecht voor je dat bestaat uit enkele blaadjes sla. Toch kan een salade ook dienen als volledige maaltijd. In een maaltijdsalade zitten verschillende voedzame ingrediënten, dus niet enkel een paar groenten. Blaadjes sla dienen meestal als basis in een maaltijdsalade. Vervolgens kunnen er heel veel verschillende ingrediënten worden toegevoegd zoals quinoa, aardappelen, bonen, peulvruchten, noten en groenten. Zo kom je tot een vullende maaltijdsalade die niet alleen erg gezond is, maar ook zorgt voor een echte smaakexplosie in je mond. 

1. Gezond - Zoete Aardappel-Pecan Maaltijdsalade

Een maaltijdsalade moet ervoor zorgen dat je honger volledig gestild is. Een salade met noten en zoete aardappelen geeft je meteen een verzadigd gevoel. De vele voedingsvezels in een zoete aardappel zorgen voor een trage verbranding van je koolhydraten, waardoor je langer een vol gevoel in je maag ervaart. Wij gingen op zoek naar de lekkerste maaltijdsalade met zoete aardappel en kwamen terecht bij de Zoete Aardappel-Pecan Maaltijdsalade van Gezond. Deze salade bestaat naast zoete aardappelen uit pecannoten, bosuien, peterselie, koriander, gedroogde chilivlokken, rozijnen, peper, Himalayazout en een fris-kruidige dressing, 

2. De Maaltijdmanager - Quinoasalade

Van quinoa wordt ook wel vaak gezegd dat het een superfood is. Het zijn eigenlijk geen granen maar gerijpte zaadjes die geteeld worden in Peru en Bolivia. Quinoa bevat veel eiwitten, vitamines en antioxidanten. Je doet er je lichaam dus een groot plezier mee en het is ook een mooie aanvulling in je salade. De Quinoasalade van De Maaltijdmanager is een maaltijdsalade die naast quinoa ook geroosterde groenten, feta, granaatappelpitjes, verse kruiden en walnoten bevat. Het is een lichte salade, maar toch krijg je er een vol gevoel van en dat heeft te maken met de quinoa, feta en noten die erin verwerkt worden.

3. Mr Salad - Avocado Chicken

A post shared by Rocky (@rockynussy) on

Mag het voor jou toch nog iets meer zijn? Kies dan voor een maaltijdsalade met avocado en kip. Deze twee ingrediënten smaken bijzonder lekker samen en ze zorgen ervoor dat je de eerstkomende uren zeker geen honger meer zal hebben. Bij Mr Salad kun je een heerlijke Avocado Chicken salad bestellen met bladspinazie, avocado, cherrytomaatjes, quinoa, malse kipfilet en chiazaad.

4. SLA - Gerookte Makreel

A post shared by @irislandstra on

Ben je een echte visliefhebber? Dan zijn er ook heel wat lekkere maaltijdsalades om uit te kiezen. Wat dacht je van een maaltijdsalade met gerookte makreel? Die kun je bestellen bij SLA. De salades van SLA zijn erg populair omdat er zoveel lekkere ingrediënten in zitten. Dit oogt niet alleen bijzonder mooi, je hebt ook  meteen een volledige maaltijd voor je neus. En wat voor een. De porties zijn zo groot dat je bijna moeite zou krijgen om je bord volledig leeg te eten. De salade met gerookte makreel wordt gemaakt met romaine, belugalinzen, edamame, radijs, geroosterde zoete aardappel, nori flakes, huisgemaakte tapenade van olijven en kombu en een dressing.

Maaltijdsalades zijn heel voedzaam omdat ze boordevol gezonde voedingsstoffen zitten. Bovendien zijn ze ook enorm veelzijdig. Op Deliveroo kun je maaltijdsalades bestellen met alle mogelijke ingrediënten.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application