1. Maaltijden-inspiraties
  2. Snel je vis paneren en hij smaakt meteen een stuk beter - laat je verleiden door vis in een krokant jasje!
Vis Paneren Voor Een Krokant Laagje? Deze Landen Doen Dat Het Best

Snel je vis paneren en hij smaakt meteen een stuk beter - laat je verleiden door vis in een krokant jasje!

Wat is er lekkerder dan een gebakken stuk vis? Juist, vis met een krokant jasje. Dit krokante laagje kun je krijgen door de vis eerst te paneren. Vis paneren is heel eenvoudig en het vergt slechts één minuutje extra tijd. De vis wordt door bloem gehaald, dan door losgeklopt ei en vervolgens door paneermeel tot de vis helemaal bedekt is. Bijna elke soort vis is geschikt om te paneren, maar het beste resultaat krijg je met een stuk witte visfilet. Vis die niet op de juiste manier gepaneerd wordt is niet krokant, maar plakkerig of de vis laat los van de korst. Vis paneren is populair in verschillende landen, want niet alleen wij zijn ervan overtuigd dat vis in een krokant jasje net een tikkeltje spannender is. 

1. Engeland - Fish & Chips

A post shared by GBL (@gnxcrlo) on

Fish & Chips is een echte Britse klassieker. Je zult maar weinig Britten vinden die er niet helemaal gek op zijn. Fish & Chips is eigenlijk niets anders dan gepaneerde en gefrituurde vis met friet. In Engeland is dit de meest gegeten fastfood en dat begrijpen we ook, want krokante stukjes vis smaken heerlijk bij een portie friet. Deze Britse specialiteit is ook bij ons verkrijgbaar bij Fishbar Saltzer, een restaurant dat vooral bekend is door zijn burgers. Toch moet je hier ook zeker de Fish & Chips proberen, want de vis is vers en wordt gepaneerd in een lekker gekruid beslag. En dat smaakt waanzinnig goed bij de dikke frites en homemade mayo die je erbij geserveerd krijgt.

2. Suriname - Bakkeljauw

Bakkeljauw is een typisch visgerecht uit Suriname. Het wordt gemaakt met kabeljauw die gedroogd en gezouten wordt. Het is heel lekker als bijgerecht bij verschillende groenten of rijst, maar ook tussen een broodje is deze vis een echte aanrader. Bij Tjin's Toko kun je een heerlijk broodje bakkeljauw bestellen met huisgemaakte hotsaus en zuurgoed.

3. Thailand - Viskoekjes

Thaise viskoekjes zijn echt verslavend lekker. En dat heeft zeker te maken met het feit dat ze zo krokant zijn aan de buitenkant. Ze zijn het perfecte voorgerecht, maar wij zouden er het liefst een hele berg van willen opeten. Thaise viskoekjes smaken lekker pittig dankzij de rode curry die erin verwerkt wordt. Ze combineren heel goed met ingelegde komkommer of gewoon met een eenvoudig dipsausje. De beste Thaise viskoekjes vonden wij bij De Thai, een modern Thais restaurant waar 'fine dining' centraal staat.

4. Griekenland - Kalamari Tiganito

In Griekenland wordt er vooral veel vlees gegeten, maar ook verse vis staat er regelmatig op het menu. Niet alleen vis is bijzonder lekker onder een knapperig laagje, ook calamares smaakt nog beter met wat extra crunch. Bij Mythos Greek Restaurant kun je Kalamari Tiganito bestellen. Dit is een krokant voorgerecht met gebakken inktvis. Zeker aan te raden!

Gepaneerde vis komt in bijna alle culturen terug. Elk land gebruikt zijn eigen kruiden voor het beslag en dat maakt het juist zo interessant. Ben jij klaar om te proeven van gepaneerde vis op verschillende manieren? Ga dan snel naar Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application