1. Maaltijden-inspiraties
  2. 5 keer Mexicaanse burrito met een originele twist
De 5 Lekkerste Gerechten Gebaseerd Op de Mexicaanse Burrito

5 keer Mexicaanse burrito met een originele twist

Een traditionele Mexicaanse burrito is gevuld met bonen, vlees en heel veel kaas. Dat is echte comfortfood. Deze Mexicaanse specialiteit wordt enorm gesmaakt en niet alleen in Mexico. Ook tal van andere culturen hebben zich laten inspireren door de burrito. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sushi burrito of een Mexicaanse poké bowl? De 5 onderstaande gerechten zijn een unieke variant op de gangbare burrito.

1. Sushi Burrito

A post shared by SUSHITO (@sushito.amsterdam) on

Een klassieke burrito bestaat uit een tortilla die gevuld wordt met traditionele Mexicaanse ingrediënten. En als je ook van sushi houdt, ga jij vast en zeker smelten voor de sushi burrito. Dit is een heerlijke kruising tussen sushi en een Mexicaanse burrito. Net zoals de burrito heeft de sushi burrito een opgerolde vorm, maar de vulling bestaat uit rijst en groenten of vis. Je kan hem dus zo uit het vuistje eten. Wil jij je hier wel eens aan wagen? Bij Sushito kun je een Sushi Burrito bestellen, die je helemaal zelf kan samenstellen.

2. Breakfast Burrito

A post shared by Olaf Eats (@olaf_eats) on

Een Mexicaanse burrito wordt vooral als lunch of avondmaal gegeten, maar wij houden ook van een lekkere Mexicaanse hap als ontbijt. Chiapas Taco Cartel heeft hiervoor de oplossing gevonden: de Breakfast Burrito! Dit een burrito die gevuld wordt met roergebakken ei, guacamole, pico de gallo en al pastor. Een lekker eitje, maar dan met een gekke Mexicaanse twist.

3. Mexicaanse Bowl & Avocado Chickpea Mash

Bij een traditionele burrito horen lekkere ingrediënten, zoals bonen, avocado, maïs, jalapeño en paprika. Maar heb je al eens een salade geproefd die geïnspireerd is op de Mexicaanse keuken? Bij Salad & the City kun je een overheerlijke Mexicaanse Bowl & Avocado Chickpea Mash bestellen. Dit is een rijk gevulde bowl met avocado chickpea mash, paprika mix, maïs, tomaat, oude-kaas tortilla crisp, romana slamix, koriander, jalapeño en een kaneel-kurkuma yoghurtdressing. Lekker pittig, net zoals een traditionele burrito.

4. Hot Mexican Wrap

Een wrap is in Nederland enorm populair. Het wordt vaak besteld om te eten als lunch. Wraps kunnen gevuld worden met van alles en nog wat, dus waarom zou je er geen Mexicaanse versie van maken? Zo dachten ze er ook over bij Caffe Esprit. De Hot Mexican Wrap die hier op het menu staat heeft erg veel weg van een klassieke burrito. Dit is een tomatenwrap met Mexicaans gekruid rundergehakt, paprika, maïs, bonen, bieslook en een zure roomsaus. 

5. Bowl Mexican Bird

Poké is een traditioneel Hawaiiaans gerecht met rauwe vis en kleurrijke groenten. En ook in Hawaï lieten ze zich inspireren door de burrito. De Bowl Mexican Bird is een poké bowl met een mix van Hawaiiaanse en Mexicaanse ingrediënten: nachos, chicken sous-vide, gemixte paprika, maïs, komkommer, avocado, jalapeños, rode uien, een crunchy topping van geroosterd gezouten maïs en een Mr. Red sausje. Een krachtige explosie van verschillende smaken in je mond. Deze bowl kun je bestellen bij Temakery.

Wil je jouw Mexicaanse burrito een klein beetje anders? Dan heb je keuze genoeg. Deze en nog heel veel andere heerlijke maaltijden kun je snel en eenvoudig bestellen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application