1. Maaltijden-inspiraties
  2. 5 x lekkere pasta in verschillende soorten én heerlijke gerechten
Deliveroo Top 5 - Verschillende Soorten Lekkere Pasta Gerechten

5 x lekkere pasta in verschillende soorten én heerlijke gerechten

Pasta heb je in enorm veel vormen, kleuren en maten. Over het algemeen is het zo dat hoe fijner de saus is, hoe fijner de soort pasta is die je erbij eet. In deze Deliveroo gids tonen we je 5 verschillende soorten lekkere pasta én de gerechten die je ermee kunt maken. 

1. TuttiGusti - Pasta Carbonara

Voor de vleesliefhebbers is een pasta carbonara de ultieme Italiaanse lekkernij. In deze saus zitten stukjes Italiaans spek, eieren, pecorino kaas en zwarte peper. Maar welke soort pasta is hier het lekkerst bij? Dat mag je helemaal zelf kiezen! Pasta carbonara met spaghetti, tagliatelle of penne, het is allemaal even lekker. De chef-koks van Italiaans restaurant TuttiGusti zijn het hier helemaal mee eens en laten jou daarom zelf bepalen welke pasta je bij de carbonara saus wilt. 

2. Pasta Bar Via Vai - Prosciutto Cotto e Zucchini 

Omdat penne een holle vorm heeft, combineer je deze pasta het best met een saus die stukjes vlees of groenten bevat. Een perfect voorbeeld hiervan is de Prosciutto Cotto e Zucchini van Pasta Bar Via Vai. De saus van deze Italiaanse specialiteit wordt gemaakt met gekookte ham in witte wijn en courgette roomsaus. En alsof dat nog niet lekker genoeg is, wordt de penne die hierbij geserveerd wordt op ambachtelijke wijze gemaakt. Dit is echt culinair genieten!

3. Van Oost Pastabar - Spaghetti Arrabiata

Een van de grootste klassiekers onder de pastasauzen is de arrabiata. Dit betekent letterlijk boos of kwaad in het Italiaans. Arrabiata staat symbolisch voor de pikante pepers die in deze tomatensaus worden verwerkt. Deze pittige saus smaakt heerlijk bij een eenvoudige spaghetti. De Spaghetti Arrabiata van Van Oost Pastabar is onze topfavoriet. Pure en eenvoudige ingrediënten, net zoals in Italië. 

4. Pasta Burano - Panzotti

A post shared by Gelato Burano (@gelatoburano) on

Panzotti is een pastasoort die iets minder gekend is. Dit zijn gevulde deegkussentjes die wel wat weg hebben van ravioli. Ze worden gemaakt op verschillende manieren en in verschillende vormen. De meest voorkomende vorm is het driehoekje met de gekartelde randjes, maar je hebt ze ook in halve maantjes. De Panzotti van Pasta Burano wordt gevuld met blauwschimmelkaas en walnoten. Twee ingrediënten die heel vaak gebruikt worden in combinatie met panzotti. Panzotti wordt trouwens nooit gevuld met vlees, dat hebben de Italianen zo beslist. Deze specialiteit is misschien minder gekend, maar wel zeker de moeite waard.

5. Torino - Tortellini alla Forno

Een pasta die zeker niet mag ontbreken in onze top 5 is tortellini. Dit zijn gevulde deegkussentjes die overgoten worden met een heerlijke saus. Dit kunnen roomsauzen, kaassauzen, maar ook sauzen zijn met stukjes groenten of vlees. Tortellini is een pasta die je met zowat elke saus kan combineren. De Tortellini alla Forno van Torino zouden wij elke dag wel kunnen eten. Deze tortellini komt uit de oven met kaas en gehaktsaus. Echt hemels lekker!

Staat er binnenkort bij jou een Italiaanse avond op de planning? Dan komt deze nuttige gids zeker van pas. Al deze Italiaanse specialiteiten en nog meer van dat lekkers kun je bestellen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application