1. Maaltijden-inspiraties
  2. More cheese please! 5 heerlijke kazen uit 5 verschillende landen
5 Lekkere Kazen Uit 5 Verschillende Landen

More cheese please! 5 heerlijke kazen uit 5 verschillende landen

Nederland staat wereldwijd bekend als een kaasland. En dat kan ook bijna niet anders met een kaasproductie van bijna 800 miljoen kilo per jaar. Wij houden van een lekker stukje kaas en niet alleen bij ons, maar ook in vele andere landen wordt er heerlijke kaas geproduceerd. Of je nu een mozzarella-maniak bent, verslaafd bent aan halloumi of niet genoeg kan krijgen van brie, de volgende 5 gerechten met kaas uit verschillende landen gaan je zeker kunnen bekoren.

1.Italiaanse kazen

A post shared by Criciolaa (@criciolaa) on

Italië is heel geliefd en gekend voor zijn heerlijke kazen. En waar komen lekkere Italiaanse kazen beter tot zijn recht dan op een traditionele Italiaanse pizza? De ultieme pizza met kaas is ongetwijfeld de Quattro Formaggi Pizza met 4 verschillende Italiaanse kazen. Bij Sotto Pizza kun je smullen van een heerlijke Quattro Formaggi Pizza met San Marzano tomaten, buffelmozzarella, taleggio, gorgonzola en parmegiano reggiano. 

2.Halloumi kaas

A post shared by MisoHungry (@misohungry.nl) on

Halloumi is een Cypriotische kaas die vooral in Mediterrane landen heel populair is. Het bijzondere aan halloumi is dat deze kaas minder snel smelt waardoor je hem gemakkelijk kan bakken, grillen of frituren. Deze kaas is lekker zout en romig van smaak en heeft een stevige textuur. De lekkerste halloumi kan je bestellen bij The Lebanese Sajeria. De halloumi kaas wordt hier geserveerd met een vers gebakken plat broodje met zaatar (een mix van tijm, sumac en geroosterde sesamzaadjes), verse munt, tomaten en komkommer. Wat ons betreft perfecte comfortfood.

3.Franse blauwe kaas

En ook in Frankrijk worden allerlei lekkere kazen gemaakt. Een van de meest gekende kazen is de blauwe kaas, zoals bijvoorbeeld de Roquefort. Dit is kaas gemaakt van schapenmelk waar een blauwe schimmel aan toegevoegd is. Blauwe schimmelkaas heeft een milde tot pittige smaak en wordt vaak gebruikt als tafelkaas of in salades. Maar ook in soep kan het heel lekker smaken, zoals in de Waldorf soep van L'invité. Dit is een knolselderijsoep met blauwe kaas, spek en walnoot. Een verrassend lekkere combinatie van smaken.

4.Spaanse blauwe kaas

Spanje associeer je misschien niet meteen met kaas, maar ook hier worden de lekkerste blauwe kazen geproduceerd. Ze worden vaak verwerkt in een saus of geserveerd bij tapas. Als je graag wilt proeven van een pittige Spaanse blauwe kaassaus moet je zeker de Lomo en salsa de queso cabrales bestellen van Ele Tapas. Dit is varkensfilet in een Spaanse blauwe kaassaus. Een speciale tapas die je echt geproefd moet hebben.

5.Zwitserse Gruyère kaas

A post shared by Zaki (@zaki.ig) on

En eindigen doen we in Zwitserland met de gekende Gruyère kaas. Deze kaas heeft een zoete, nootachtige smaak en kan zo uit het vuistje gegeten worden. Maar ook tussen een broodje smaakt deze kaas heel lekker. Het ultieme broodje met Gruyère kaas kun je bestellen bij The Hen House. The Club Henwich bestaat uit maïsbrood, little gem, kippenborstfilet, Gruyère, tomaat, avocado en rode ui. 

Ben je op zoek naar een gerecht met een lekkere kaas? Dan hoef je niet lang te zoeken. Op Deliveroo kun je de lekkerste maaltijden met kazen uit verschillende landen bestellen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application