1. Maaltijden-inspiraties
  2. Verwen jezelf eens met kaviaar of andere luxueuze zeevruchten
Kaviaar En Andere Pareltjes Uit De Zee Die Je Moet Proeven

Verwen jezelf eens met kaviaar of andere luxueuze zeevruchten

Af en toe moet je jezelf eens goed verwennen met speciale gerechten. Nog niet zo lang geleden was het eten van sushi een echte verwennerij, maar tegenwoordig eten we het zo veel dat het bijna niet meer bijzonder is. Til je liefde voor zeevruchten eens naar een ander niveau met de volgende luxueuze gerechten.

1. Kaviaar - Ikura Roll

Kaviaar bestaat uit de onbevruchte eitjes van de steur. Het staat ook wel bekend als het zwarte goud. Het is niet weg te denken uit luxueuze restaurants en tijdens sjieke partijtjes. Het is een bijzonder dure delicatesse omdat de vis gedood moet worden om de eitjes te verwijderen. Al wordt er momenteel gewerkt aan manieren om dit niet te meer te hoeven doen. Daarnaast duurt het tot wel twintig jaar voor een steur geslachtsrijp is. Het duurt dus lang voordat een steur eitjes heeft. Bij de eitjes wordt bij de verwerking altijd wat zout gedaan, wat  invloed heeft op de smaak en de houdbaarheid.  Hoewel je kaviaar als hapje tussendoor kunt nemen, wordt het steeds vaker bereid in combinatie met andere vis. Bij Jo-Sushi kun je bijvoorbeeld de Ikura Roll bestellen, een rol sushi met kaviaar en zalmkuit.

2. Oester - Oyster Plateau

[[Instagram:BLtz3EQhJaj]

Een oester is een eetbaar weekdier dat in de ondiepe gedeeltes van de oceaan leeft. Het staat bekend als afrodisiacum en wordt graag gegeten tijdens een romantische date. Het is echter zo'n lekkere delicatesse dat je die veel vaker zou moeten eten. Het eten is nog lastig, want hoe slurp je zo'n ding nou eigenlijk naar binnen? Met de schelp aan je mond laat je de oester je mond in glijden. Direct doorslikken is uit den boze, want dan mis je alle smaak. Kauw er zeker een paar keer op, al hoef je hem niet helemaal te vermalen tussen je tanden. Bij Le Big Fish kun je een lekkere plateau oesters bestellen.

3. Kreeft - Soep van Kreeft

Ook kreeft is een lekkernij die behoorlijk prijzig is en beschouwd wordt als delicatesse. Vaak wordt de kreeft enkel gekookt, al kan hij daarna ook nog gegrild of gebakken worden. Een hele kreeft eten is geen makkelijke opgave, al is het toch wel een beetje vermakelijk. Je begint met het open kraken van de poten en lepelt vervolgens het zachte vlees er uit. Om het makkelijk te maken levert Bistro Bar Ivory niet alleen kreeftensoep, maar ook risotto van kreeft. 

4. Koningskrab - Kingkrab poten

A post shared by xixia wu (@thatxxo) on

De koningskrab is een van de meest populaire krabsoorten voor consumptie. De dieren kunnen tot wel twee meter breed worden. Rauw is de koningskrab wit en bruin en tijdens het koken kleurt hij langzaam rood. Koningskrab is een absolute delicatesse die nog niet zo wijdverspreid is bij ons. Je kunt hem al wel bestellen bij The Fish Market. Hier kun je smullen van 450 gram Kingkrabpoten met verse frieten en salade.

Deze luxueuze pareltjes uit de zee moet je eens proberen. Het is een luxueuze verwennerij waar je af en toe echt van kunt genieten. Bestellen doe je uiteraard op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application