1. Maaltijden-inspiraties
  2. Verslaafd aan chocola in Utrecht? Dan moet je hier zijn!
Verslaafd Aan Chocola In Utrecht? Dan Moet Je Hier Zijn!

Verslaafd aan chocola in Utrecht? Dan moet je hier zijn!

Chocola maakt je gezond en gelukkig. Het is zeker een van de belangrijkste wetenschappelijke ontdekkingen ooit toen men erachter kwam dat dit echt waar is. Door chocola te eten gebeuren er verschillende chemische reacties in je hersenen, waardoor je onmiddellijk gelukkig en blij wordt. Daarnaast is door wetenschappers aangetoond dat pure chocola ook enorm goed is voor je fysieke gezondheid. Het maakt grote hoeveelheden antioxidanten aan, waardoor de kans op kanker minder wordt, je bloeddruk verlaagd en je aderen beschermt worden. Dus, voldoende excuusjes om nu een heerlijke doos chocola voor je deur af te laten leveren. Hier lees je wat de mogelijkheden zijn.

1.Kit Kat Pop Up Store

Wait, what? Een Kit Kat Pop Up Store? Het is geen droom. Het is geen grap. Het is echt. Tot nu toe heb jij waarschijnlijk alleen nog maar mogen genieten van de standaard Kit Kat uit de supermarkt. Niet langer. De Kit Kats in deze winkel komen namelijk met een extra swing. The Dutch is een Kit Kat met stukjes stroopwafel op de onderkant geplakt. Misschien klinkt de Spicy Ginger aangenamer voor jou: een pure Kit Kat belegd met gember, chili en zeezout. Nog steeds niet helemaal overtuigd? Voor meer toetjes om online te bestellen in Utrecht kijk je hier.

2.Cacao

A post shared by Stella Eats (@stellaxeats) on

Of je nou iets goed te maken hebt, iets hebt om te vergeten of iets hebt om te vieren, bonbons zijn de uitkomst. Voor echte hoge kwaliteit bonbons moet je bij Cacao zijn. Deze winkel wordt door haar bezoekers niet voor niets Chocolate Heaven genoemd! De chocola wordt hier geheel op ambachtelijke wijze bereid, in hun eigen atelier. Betere chocola is er in Utrecht niet te krijgen!

3.Stan&Co

Stan&Co is in eerste instantie een grill restaurant dat enorm populair is onder de Utrechtenaren. Maar waar het water ons echt van in de mond loopt, is de verse witte chocolade Red Velvet cake die ze hier maken. Red Velvet cake is er sowieso al een waar je absoluut geen "nee" tegen kan zeggen, maar die van Stan&Co is nog net wat beter. Combineer dat met een kop warme chocola met marshmallows en kruidnoten en je kan er weer even tegenaan!

4.Loof

Loof ligt midden in het centrum van Utrecht en maakt al haar gerechten met de meest verse ingrediënten. Het is daarom een enorm populaire plek voor de lunch of een kop koffie. En weet je wat er ideaal met die kop koffie gaat? Juist, een chocolade mousse taart! Heerlijk romig en smeuïg smelt dit gewoon weg op je tong.

Meer hemelse chocoladecakes in Utrecht vind je hier.

5.Urban Salad

Ha! Had ik je daar bijna even he? Nee, maak je geen zorgen, we gaan het niet ineens over salade hebben (hoewel die van Urban Salad wel echt heel lekker zijn).  Naast deze supergezonde salades beschikt het restaurant ook over toetjes. En een van die toetjes is het Triple Chocolate Cookie. Nou wordt je nogal wel eens teleurgesteld door de zogenaamde Triple Chocolate gerechten die je tegenkomt, maar bij Urban Salad bedoelen ze met Triple Chocolate ook echt Triple Chocolate. Je mag na die gezonde salade natuurlijk ook wel even genieten van iets lekkers met een kop koffie.

A post shared by Urban Salad (@urbansaladnl) on

Toe aan chocola maar niet aan het winterweer? Geen zorgen. Deliveroo lost het probleem voor je op!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application