1. Maaltijden-inspiraties
  2. Verschil tussen een Luikse en Brusselse wafel? Wij leggen het je haarfijn uit!
Met Suiker, Krokant En Luchtig - Verschil Luikse En Brusselse Wafel

Verschil tussen een Luikse en Brusselse wafel? Wij leggen het je haarfijn uit!

Je zou misschien denken dat wafels niet veel van elkaar verschillen, maar niets is minder waar. België is heel trots op zijn Luikse en Brusselse wafel en de verschillen zijn heel duidelijk aanwezig. Beide wafels zijn ontzettend lekker, maar de Brusselse wafel is vrij groot, luchtig en krokant. De Brusselse wafel is mooi vierkant van vorm en goudkleurig. Als je een Brusselse wafel bestelt, krijg je er gegarandeerd poedersuiker, slagroom of chocoladesaus bovenop. 

1. Verschil Luikse en Brusselse wafel

A post shared by Bry Guy (@bryonjames) on

De Luikse wafel is iets kleiner van formaat en de hoekjes zijn mooi afgerond. Dit is bij de Brusselse wafel niet het geval. Daarnaast is de Luikse wafel ook iets zwaarder van structuur en vaak zitten er ook al suikerkristallen in verwerkt. Het is daarom niet nodig om de Luikse wafel nog met extra toppings te serveren. Deze wafel wordt vooral uit het vuistje gegeten tijdens een wandeling of tijdens het shoppen. Bij The Happy Pig Pancake Shop kun je smullen van een huisgemaakte Luikse suikerwafel met poedersuiker en boter. Ook heel erg lekker! Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten wafels. In Nederland vind je veel plekjes waar je wafels kunt bestellen met verschillende toppings zoals fruit, Nutella en chocolade. 

2. Heartbreaker

Waffelicious is zo'n plekje waar je heerlijk kan smullen van wafels met bijvoorbeeld Nutella, banaan, aardbei, Kinder Chocolade en Kinder Bueno. Als dat geen lekkernij is! Deze wafel of de Heartbreaker wordt niet alleen veel gegeten door kinderen, maar ook door volwassenen. Je kan bij Waffelicious ook zelf je eigen wafel samenstellen. En om deze lekkere snack helemaal compleet te maken, kun je nog kiezen uit een van de vele verse milkshakes.

3. Waffle Nutella

A post shared by Lisaveta (@lisaveta.me) on

Ook bij Crepe Affaire in Haarlem kun je genieten van de lekkerste wafels. Neem even een pauze met een verse wafel met aardbeien en slagroom. De wafels worden hier elke dag met de hand gemaakt en vers gebakken. Dit ruik je meteen en de smaak is ook helemaal zoals het moet zijn. Doe daar nog een laagje Nutella over en je dag kan helemaal niet meer stuk!

4. Cannoli

In België en Nederland heb je mogelijkheden genoeg om van wafels te smullen. Wil je graag een wafel proeven op Italiaanse wijze? Dan moet je bij Sugo zijn. Dit is een restaurant waar je Italiaanse pizza's kan bestellen en ook de dessertkaart is veelbelovend. Cannoli is een dunne wafel uit de Siciliaanse keuken. De wafel wordt opgerold en gevuld met room, chocolade en nootjes. Cannoli heeft een heel andere structuur dan de wafels die wij kennen. Het deegrolletje wordt namelijk gefrituurd en vaak worden het aan één kant met chocolade bestreken als beschermlaagje. Op die manier kan de vulling de cannoli niet slap maken. Cannoli smaakt, net zoals een traditionele wafel, heerlijk bij een dampend kopje koffie of chocolademelk.

Op Deliveroo vind je Luikse wafels, Brusselse wafels en nog veel meer soorten wafels met allerlei heerlijke toppings. Laat je helemaal gaan en verwen jezelf met je favoriete wafel.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application