1. Maaltijden-inspiraties
  2. Verrassend lekkere Surinaamse desserts!
De Lekkerste Surinaamse Desserts

Verrassend lekkere Surinaamse desserts!

De Surinaamse keuken is enorm uitgebreid en heel divers. Surinamers zijn afkomstig uit Afrika, Europa, Amerika en Azië en dat merk je ook aan de gerechten. Uit deze vermenging van culturen ontstond de unieke Surinaamse keuken. En de gerechten zijn niet alleen divers, maar ook uitzonderlijk lekker.

Roti, pom en nasi ken je waarschijnlijk al, maar heb je al eens geproefd van Surinaamse nagerechten? Deze zijn ook zeker de moeite waard! De Surinaamse bojo cake of de traditionele maizenakoekjes moet je echt eens geproefd hebben! Hieronder volgen de 5 lekkerste Surinaamse desserts.

1.Flensjes

Surinaamse flensjes zijn gekleurde pannenkoekjes die gevuld worden met geraspte kokos. Ze worden ook wel goelong goelong genoemd. Het is een zoete lekkernij die veel gegeten wordt op Surinaamse feestjes. Bij Warung Mirosso kun je smullen van deze lekkere flensjes. De koks van dit restaurant zijn gespecialiseerd in de lekkerste Javaanse en Surinaamse gerechten en maken alles op de traditionele manier klaar.

2.Bojo

A post shared by De Kade (@dekaderotterdam) on

Bojo is een typisch Surinaamse cake. Het bijzondere aan bojo is dat deze cake niet gemaakt wordt met bloem, maar met cassave en geraspte kokos. Cassave is een groente die oorspronkelijk uit Brazilië komt en in Suriname ook wel 'de tropische aardappel' wordt genoemd. Deze groente wordt in veel verschillende gerechten verwerkt, denk maar aan cassave chips. Bojo is een natte cake die bijna smelt in je mond en dat maakt deze cake net zo lekker! De lekkerste bojo vind je bij De Kade. Deze bojo is een beetje sponsachtig van textuur, net zoals die in Suriname wordt klaargemaakt. 

3.Maizenakoekjes

A post shared by 24Halal (@24halal) on

Surinaamse maizenakoekjes of go Verrassend lekkere Surinaamse mmakoekjes zijn witte brokkelige koekjes met gekleurde suikermuisjes die op je tong smelten. De textuur van deze koekjes is anders dan je gewoon bent omdat ze niet uit bloem, eieren en melk bestaan. En niet alleen de textuur is bijzonder, de smaak van deze koekjes is al even verrassend. Bij Rottiedam weten de koks perfect hoe traditionele maizenakoekjes moeten smaken. De eigenaars zijn gespecialiseerd in roti-gerechten en andere Surinaamse lekkernijen waaronder ook deze heerlijke koekjes. Wil je wel eens een ander koekje proeven dan je gewoon bent, dan zijn de maizenakoekjes van Rottiedam de perfecte keuze.

4.Surinaams kokosijs

A post shared by Renée Hoes (@reneehoes) on

Een van de meest gebruikte ingrediënten in de Surinaamse keuken is kokos. Het wordt in allerlei soorten gerechten verwerkt en ook in tal van nagerechten, zoals Surinaams kokosijs. Kokos en ijs zijn een match made in heaven en dat weten de Surinamers maar al te goed. Surinaams kokosijs is enorm romig, fris en tropisch van smaak. Je krijgt meteen het gevoel dat je op vakantie bent. Voor een traditioneel Surinaams kokosijsje kun je terecht bij Waterkant, een restaurant waar typtische Surinaamse gerechten geserveerd worden. Naast overheerlijk Surinaams kokosijs kun je hier ook proeven van Parbo bier, roti en gado gado.

Zo zie je maar dat de Surinaamse keuken uit veel meer lekkere dingen bestaat dan enkel roti. Bestel de volgende keer dus zeker ook een van deze heerlijke Surinaamse nagerechten of wacht niet langer en maak nu meteen je keuze op Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application