1. Maaltijden-inspiraties
  2. Vegan softijs en kokosijs - Wij hebben vegan ijsjes in de lekkerste smaken!
Vegan En Zin In Softijs? Deze Smaken Moet Je Proeven

Vegan softijs en kokosijs - Wij hebben vegan ijsjes in de lekkerste smaken!

Vegan ijsjes zijn dit jaar een echte trend. Om de haverklap wordt er weer een nieuw vegan ijsje gelanceerd. Deze manier van eten is dan ook enorm populair geworden de laatste jaren. En veganistisch eten betekent ook dat je volop wilt genieten van lekker eten. Desserts kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken en als het zomer wordt kunnen we weer volop smullen van lekkere ijsjes. Gelukkig heb je als veganist niet meer enkel de keuze uit waterijsjes. Denk maar aan ijs met kokos en softijs. Wij maakten een top vijf van de lekkerste vegan ijsjes.

1. Professor Grunchschnabel

Bij de Vegan Junkfood Bar draait alles om plantaardig comfortfood. Hier staan niet alleen heerlijke vegan burgers op het menu, maar ook een lekker vegan ijsje. Het ijs van Professor Grunchschnabel is gemaakt van kokosmelk en is dus volledig plantaardig. Het is bovendien ook gluten- en sojavrij. Iedereen kan dus zorgeloos genieten van dit ijsje. Het is de perfecte afsluiter van je avondmaal en natuurlijk ook heel erg lekker als tussendoortje. 

2. Ben & Jerry's Non-Dairy Ice Cream

Ben & Jerry's is heel bekend door zijn lekkere ijsjes op basis van koekjesdeeg. En ook zij gaan helemaal mee met de laatste trends. Zij bieden twee heerlijke vegan ijsjes aan die gemaakt worden met amandelmelk. Eentje met banaan, walnoten en chocobanaantjes en een andere variant met stukjes chocolade fudge brownie. Lang leve de vegan ijsjes!

3. Halawa Ice Cream

A post shared by Jack (@jackbro93) on

Halawa is een oriëntaalse specialiteit die gemaakt wordt met sesamzaad of tahini, honing, suiker en plantaardige olie. De chefs van Libanees restaurant The Lebanese Sajeria maken er een overheerlijke versie van met ijs. Het ijs wordt huisgemaakt en heeft een lekkere, zoete smaak. In dit ijs wordt tahini verwerkt en ook nog pistachenootjes voor wat extra smaak en crunch. Dit ijsje is zeker aan te raden voor iedereen die graag plantaardig eet én houdt van een zoet ijsje.

4. Cocos IJs

A post shared by @an0nym4us on

Een ingrediënt dat heel vaak terugkomt in de veganistische keuken is kokos. Kokos is plantaardig en je kunt er de lekkerste sausen mee maken. Ook in desserts smaakt kokos bijzonder lekker en gelukkig worden er tegenwoordig ook heerlijke ijsjes van gemaakt. Kokosijs dat gemaakt wordt van kokosroom is lekker romig van textuur. Het heeft een lichte kokossmaak en is vooral erg verfrissend. De tropische smaak van de kokos past trouwens perfect bij de zomer. Wil je zo'n heerlijk ijsje met kokos bestellen? Dan is Thai Curry House hét adresje bij uitstek.

5. Sorbet

Sorbet is altijd vegan omdat bij het maken van dit ijs geen room of melk gebruikt wordt. Het wordt gemaakt met vruchtensap en suiker. Het heeft wel wat weg van een waterijsje, maar sorbet is meestal veel voller van smaak. Bij IJssalon Kees kun je smullen van sorbetijs met zacht fruit of rood fruit. 

Vegan ijsjes heb je in enorm veel smaken en texturen. Want ook als veganist moet je volop van de zomer kunnen genieten. En dat doe je natuurlijk het best met een ijsje. Kijk op Deliveroo voor nog meer lekkere ijsjes.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application