1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een zee van variëteiten in vis - van Sushi tot Haring in Amsterdam
Een zee van variëteiten in vis - van Sushi tot Haring in Amsterdam

Een zee van variëteiten in vis - van Sushi tot Haring in Amsterdam

Haring happen, zo van het staartje of sushi eten met stokjes; echt goede verse vis is niet alleen heel erg lekker, het is vaak ook nog een bijzonder iets om te 'doen'. Alleen al de  kleurrijke, in het oog springende uitstraling van sushi maakt dit gerecht al gauw een feestje op zich. Op vlaggetjesdag wordt vers-gevangen nieuwe haring traditioneel aan land gebracht.  Gelukkig kun je in Amsterdam de rest van het jaar door een verse haring krijgen in kraakverse topkwaliteit. Thuisbezorgd en al! Laten we gauw eens kijken wat er zoal in Amsterdam via Deliveroo op dit gebied te bestellen is. Hier een rijtje toppers in de allerverste vis!

1.Tomo Sushi

Tomo Sushi is een smaakvol Japans restaurant, vanwaar je naast de maki's, temaki's, uramaki's en nigiri's ook complete sushi- en sashimi menu's kan bestellen om thuis van te genieten. Enkele favorieten zijn Crispy Maki, met zalm, avocado met een jasje van broodkruim, Sake No Kawa Maki, gegrilde zalm, zalmhuid, sushirijst en sesam, of Gyoza, heerlijke kip dumplings. Tover je eigen eettafel in één stap om in een chique Japans restaurant met de Sashimi & Sushi Platter, een mixschotel van Sashimi, Sushi en Maki Roll. Ook geweldig om te proberen; de Spicy Maguro Temaki! Een mooie geheel omhuld in zeewier met kleefrijst, spicy tuna en lente-ui. Onweerstaanbaar op het eerste gezicht.

Meer sushi in Amsterdam vind je hier.

2.Yumi Sushi

Kleine maki, grote maki, maar ook warme grill gerechten als Ginger Chicken of Wolffish; bij Yumi Sushi kun je kiezen uit een uitgebreide keus aan Japanse specialiteiten. Met zoveel keus aan al die culinaire kunstwerkjes is het misschien niet altijd even eenvoudig te kiezen. Gelukkig is er voor degenen die alles wel lusten het Yumi Sushi Favorite menu. Eenvoudig te bestellen en dan is het maximaal genieten geblazen. Zalm-, tonijn-, zoutwater paling- en gamba nigiri, California- en zalm avocado grote maki, komkommer en zalm-maki, het is allemaal inbegrepen. Te bestellen per 13, 26, 39 en 52 stuks sushi: succes verzekerd!

3.De Urker Viswinkel

Haring, vers van het mes met ui en zuur, de oer-Hollandse lekkernij die ook heel goed voor je is? Gewoon zó, of met een broodje? Hier te bestellen! Ambachtelijk gerookte vis, huisgemaakte salades, vers belegde broodjes, heerlijk warme kibbeling, paella; in de Jordaan vind je dit alles bij de Urker Viswinkel. Een echte kwaliteit vishandel met naast natuurlijk verse vis, een brede keus aan vis gerechten, met smaak bereid en thuisbezorgd via Deliveroo...dat klinkt wel heel goed. 

A post shared by Trina (@trinawong) on

4.Nam Kee

Nam Kee, ook wel dé Chinees van Amsterdam, en niet voor niets. De betoverende Aziatische keuken zo bij jou thuisbezorgd. Nam Kee's gestoomde oesters, aubergine gevuld met visgehakt, zeevruchten met tahoe en groente, gebakken garnalen met gember en bosuitjes. En dat zijn enkel nog maar de overheerlijke visgerechten. Genoeg keuze hier!

A post shared by FoodRookie (@foodrookie) on

5.Tijger & de Vis

Hier bestel je naast kibbeling en lekkerbek, ook belegde broodjes, gemarineerde vis, heerlijke salades en overheerlijke dagschotels. Een heerlijk stukje vis met friet, pasta of stamppot. Zelf samen te stellen met daarbij keus uit bijvoorbeeld krabburger, kibbeling of lekkerbek, zo bij jou thuisbezorgd. Dit restaurant is ideaal voor een gezonde lunch.

Ontdek waar jij blij van wordt... Check Deliveroo voor al je thuisbezorgde delicatessen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application