1. Maaltijden-inspiraties
  2. Van burrito en taco's tot quesadillas, wat zijn de verschillen?
Burrito Of Quesadilla? Ontdek Onze Mexicaanse Gids Met Suggesties

Van burrito en taco's tot quesadillas, wat zijn de verschillen?

Taco's, fajita's, quesadilla's en burrito. Het is allemaal even lekker, maar wat is nu precies het verschil? Geraak jij helemaal het noorden kwijt bij het zien van een Mexicaanse menukaart. Geen paniek! Wij leggen je met veel plezier het verschil uit tussen deze Mexicaanse specialiteiten, zodat jij de volgende keer perfect weet wat je moet bestellen.

1. Salsa Shop - Grilled Chicken Burrito

Een burrito is een grote tarwe tortilla die wordt opgevouwen en gevuld met wat je maar wilt. Het verschil met taco's is dat burrito's altijd met bloem worden gemaakt in plaats van maïsmeel. Kenmerkend aan een burrito zijn de bonen, maar je kan natuurlijk zelf kiezen met welke ingrediënten je je burrito wilt opvullen. Kip is bijvoorbeeld ook heel erg lekker. De Grilled Chicken Burrito van Salsa Shop wordt gevuld met gemarineerde kip en de sausjes en andere toppings mag je zelf kiezen. 

2. Chiapas Taco Cartel - Taco Beef Chipotle

Taco's kennen we ook wel als harde schelpen die je kunt kopen in de supermarkt. Maar een echte Mexicaanse taco is een kleine zachte wrap van maïsmeel die je dubbel vouwt en opvult met allerlei lekkers. De taco's van Chiapas Taco Cartel worden op de traditionele Mexicaanse manier gemaakt. In Mexico worden taco's meestal gevuld met vlees of aardappelen en groenten. Als je van een lekker stukje vlees houdt, is de Taco Beef Chipotle zeker iets voor jou. Dit zijn taco's die gevuld worden met rund, verse guacamole en wortel. 

3. Senor Mostachio - Quesadilla

Een quesadilla is een tortilla (grote wrap van maïsmeel) die gevuld wordt met gesmolten kaas en andere lekkernijen. Het is eigenlijk de Nederlandse versie van de tosti. Soms worden ze ook gefrituurd om ze lichtjes krokant te maken. Ben je een kaaslover, dan is dit de perfecte Mexicaanse lekkernij voor jou. Bij Senor Mostachio in Amsterdam wordt al het eten ter plaatse vers gemaakt. En de quesadilla's zijn hier echt waanzinnig lekker! Ze worden gegrild en geserveerd met cheddar, pico de gallo, room en salsa.

4. Sushito - Sushi Burrito

A post shared by SUSHITO (@sushito.amsterdam) on

Een sushi burrito is sushi in de vorm van een burrito. Een prachtige combinatie van Mexicaans en Japans. Deze lekkere street food kun je zo uit het vuistje eten, net zoals een Mexicaanse burrito. Bij Sushito kun je zelf je sushi burrito samenstellen. Kies de ingrediënten die jij lekker vindt, zoals rauwe zalm, groenten en sesamzaadjes en je hebt een lekkere hap.

5. Xoco - Tacos Carnitas

A post shared by Gert-Jan Verboom (@roffagj) on

Blijf je toch liever bij de originele Mexicaanse keuken? Dan ben je bij Xoco aan het juiste adres. Hier kun je de lekkerste burrito's en taco's bestellen. Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van de Tacos Carnitas. Je kan kiezen tussen 3 zachte tortilla's of 3 harde tortilla's. De vulling bestaat uit traag gegaard vlees met rijst, zwarte bonen, tomaat, sla, ui, paprika, koriander, maïs, rode peper, kaas en zure room. Daar wil je meteen je tanden in zetten!

Ben je helemaal klaar voor een Mexicaanse fiësta? Bestel je favoriete Mexicaanse gerechten dan eenvoudig bij Deliveroo. Snel, gemakkelijk en super lekker!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application