1. Maaltijden-inspiraties
  2. Mag het veel en vooral lekker zijn? Wij hebben typisch Duits eten dat je niet mag missen!
Typisch Duits Eten - Broodje Braadworst, Sachertorte En Schnitzel

Mag het veel en vooral lekker zijn? Wij hebben typisch Duits eten dat je niet mag missen!

In Duitsland zijn bier en schnitzel net zo traditioneel als pizza Italiaans is. Onze Duitse buren houden van lekker eten. Een sappige worst met zuurkool, een stevig biertje en zoete taarten gaan er vlotjes in. Ze eten traditioneel en kijken zeker niet op een portie meer of minder. Als het maar lekker is! In Duitsland hoef je je geen zorgen te maken met welk van de vijf messen je je vlees moet snijden. En geef ze maar eens ongelijk. Als je aan tafel zit met vrienden en familie zou het helemaal niet mogen uitmaken of er nu wel of niet een servet op je schoot ligt. Alles draait hier om gezelligheid en smullen van lekker eten. En het is net die Duitse charme waar wij zo van houden. Wil jij graag typisch Duits eten? Dan mogen deze 4 traditionele gerechten zeker niet ontbreken.

1. Piet de Leeuw - Duitse Biefstuk met Ui

Als je van een lekker stuk vlees houdt dan zal de Duitse keuken je zeker bevallen. Duitsers houden van een sappige biefstuk en natuurlijk moet het vlees van hoge kwaliteit zijn. Bij Piet de Leeuw kun je een Duitse Biefstuk met Ui bestellen. En je mag er zeker van zijn dat het vlees niet alleen van ongekende kwaliteit is, de biefstukken worden hier ook perfect gebakken. Piet de Leeuw staat in Amsterdam niet voor niets bekend als het eetcafé met de beste biefstukken. 

2. Hans Worst - Broodje Braadworst

A post shared by Perry de Man (@pers_deli) on

Nergens op de wereld wordt er zoveel worst gegeten als in Duitsland. De bekende Duitse 'bratwurst' is een worst die gemaakt wordt van fijngehakt varkensvlees en op smaak gebracht met kruiden zoals knoflook, kruidnagel en majoraan. Een braadworst eet je als tussendoortje, bij je hoofdmaaltijd met bijvoorbeeld zuurkool of tussen een broodje. Voor een traditioneel Broodje Braadworst ben je bij Hans Worst aan het juiste adres. Hier krijg je een 100% biologische hotdog-worst op een hotdog-bun met frisse andijvie en keuze uit twee sauzen.

3. Schnitzel & Weizen - Kalfswienerschnitzel

A post shared by Gijsbregt Brouwer (@gijsbregt) on

En natuurlijk mag een lekkere schnitzel niet ontbreken in ons lijstje. De Kalfswienerschnitzel van Schnitzel & Weizen is een dun gesneden stuk kalfsvlees met een goudbruine korst. Vaak wordt een schnitzel met de hakbijl nog wat platter gemaakt. De schnitzel van Schnitzel & Weizen wordt klaargemaakt met veenbessen, citroen en peterselie. Eigenlijk komt de schnitzel oorspronkelijk uit Oostenrijk, maar ook in Duitsland is het erg populair.

4. Wiener Konditorei - Sachertorte

A post shared by Ilinca B. (@ilincab_) on

Duitsland is hét land van het gebak. De sachertorte die ook oorspronkelijk uit Oostenrijk komt, wordt er heel vaak gegeten. Sachertorte is een chocoladecake die gevuld wordt met abrikozenjam en overgoten met een laag chocolade glazuur. Dat kan natuurlijk niet anders dan lekker zijn. De Sachertorte van Wiener Konditorei wordt op de traditionele Duitse manier gemaakt. Deze rijke taart moet je echt geproefd hebben!

Duits eten staat voor kwaliteit en zo hoort het ook. Wil je graag eten zoals de Duitsers? Dan hoef je helemaal niet ver te gaan. Op Deliveroo kun je al deze Duitse specialiteiten bestellen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application