1. Maaltijden-inspiraties
  2. Onze top 5 van de beste burgers van Amsterdam
Onze top vijf van de beste burgers in Amsterdam

Onze top 5 van de beste burgers van Amsterdam

De burger, niet langer alleen maar een voordelige snack voor tussendoor. De burger heeft zich ontwikkeld tot een overheerlijke menukeuze en een volwaardige maaltijd. Zeker als je een burger combineert met een salade of een vers geperst sapje van groente en fruit.

Daarnaast is de kwaliteit van het vlees van de burger zelf natuurlijk van doorslaggevend belang. Dus je hebt burgers en je hebt Burgers met een hoofdletter. Amsterdam kan bogen op meerdere top aanbieders als het gaat om een goede Burger. Hieronder zie je onze top vijf. Lekker voor de snelle trek of voor een gezellig avondje in het centrum van Amsterdam.

1. Ter Marsch & Co burgerbar

 

Burgerbar Ter Marsch & Co vind je in hartje Amsterdam aan de Vijzelstraat. De shop is klein maar fijn, dus loop er niet per ongeluk aan voorbij. De burgers hier zijn een begrip in Amsterdam. Het restaurants heeft er dan ook al meerdere prijzen mee gewonnen. De burgers zijn met topvlees gevuld en voorzien van lekker extra beleg en sausjes. Voor de vitamientjes kun je een versgeperst sapje erbij bestellen.

2. The Butcher

De Butcher burger bar heeft meerdere locaties in Amsterdam. Hun restaurant aan de Albert Cuyp is de originele vestiging. De inrichting van The Butcher restaurants is heel modern met aluminium en past prima thuis in de hippe stadsdelen van Amsterdam, waar je dit restaurant kunt vinden. Op het menu staan diverse burgers, inclusief een veggieburger. De kleine restaurantketen heeft ook een eigen, populaire Butcher-saus. Je kunt de burgers op je eigen locatie bestellen voor een feest. Dan komen de werknemers van Butcher met de Butcher on Wheels bij jou thuis. Dit initiatief heeft zelfs de Foodtruck Award van 2016 gewonnen!

3. Lombardo's Burgers

Lombardo's Burgers aan de Spiegelstraat in Amsterdam is de hele dag geopend. Je kunt er de hele week terecht van 11 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Handig voor als je thuis je lunch bent vergeten. Ze bieden hier geen veggieburger, maar wel een sandwich zonder vlees. De burgers worden lekker vol belegd. Het enige bezwaar daaraan is mogelijk dat ze lastig te eten zijn, omdat de vulling zo hoog is. Maar dat laat de echte burger liefhebber natuurlijk niet uit het veld slaan.

4. De Rotisserie

Restaurant De Rotisserie vind je op twee plaatsen in Amsterdam, namelijk in oost en west. Je kunt er lekker eten en drinken, en met drinken wordt de bar bedoeld. De Rotisserie heeft een bar met volledige vergunning. De sfeer is er dan ook gezellig. Behalve hamburgers vind je er ook diverse gerechten met kip. De kippetjes worden ter plekke geroosterd aan, jawel, de rotisserie.

5. Ellis Gourmet

Burger Restaurant Ellis Gourmet heeft een heel breed aanbod. Je kunt er diverse gerechten bestellen en niet alleen burgers of sandwiches. De naam is gebaseerd op Ellis Island in New York. Leuk weetje? Dit is het eerste stukje Amerikaans land dat nieuwe emigranten in de 19e eeuw betraden, als ze van de boot afkwamen. Ellis Gourmet heeft binnen onze top vijf de meeste keus voor vegetariërs. Je kunt kiezen uit maar liefst drie lekkere veggie burgers. Daarnaast hebben ze altijd een aantal specials, dat wil zeggen speciale burgers die slechts tijdelijk in het assortiment zijn.

Heb je flinke trek gekregen van dit verrukkelijke hamburger overzicht? Ga dan snel naar Deliveroo om een lekkere burger te bestellen. Uiteraard met een sapje erbij ;).

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application