1. Maaltijden-inspiraties
  2. Traditionele tiramisu of tiramisu met een twist. Welke kies jij?
Tiramisu Op 5 Heerlijke Manieren

Traditionele tiramisu of tiramisu met een twist. Welke kies jij?

Tiramisu is een populair Italiaans dessert dat bestaat uit twee laagjes. Heerlijke koekjes of biscuit gedrenkt in koffie met amaretto en romige mascarpone met cacao. Er zijn enorm veel heerlijke varianten van tiramisu. Vaak wordt het op de klassieke manier klaargemaakt, maar je hebt ook lekkere vegan tiramisu of tiramisu met speciale ingrediënten. Van de 5 tiramisu's hieronder beginnen wij meteen te watertanden!

1.Tiramisu met lange vingers

A post shared by Tessa Colauto (@tessacolauto) on

Omdat tiramisu een typisch Italiaans dessert is, kun je het heel vaak terugvinden op de dessertkaarten van Italiaanse restaurants. En ook bij Gusto di Casto kun je smullen van deze lekkernij. De koks maken de tiramisu op ambachtelijke wijze met lange vingers, mascarpone, espresso koffie en amaretto. Super lekker met die krokante lange vingers en pittige espresso. Je houdt dus maar beter nog wat plaats over na je maaltijd voor dit dessert!

2.Tiramisu alla Lucca

Een traditionele tiramisu smaakt altijd lekker, of het nu zomer is of winter, dit toetje gaat er altijd in. En wat is er nu lekkerder dan een klassieke tiramisu die klaargemaakt wordt door een Italiaanse chef? Wil je proeven hoe een echte authentieke tiramisu smaakt, dan moet je bij Lucca Amsterdam zijn. De tiramisu alla Lucca wordt huisgemaakt met mascarpone en koffie. Hij is hemels zoet en lekker smeuïg, zoals een traditionele tiramisu hoort te zijn. Pure verwennerij!

3.Huisgemaakte Tiramisu

A post shared by Howard Huang (@howardiori) on

Tiramisu is altijd een goed idee voor jezelf of om te delen met familie of vrienden. Da Portare VIA is echt een top adresje als het op Italiaanse specialiteiten aankomt. Hier wordt heel veel aandacht besteed aan kwaliteit door enkel met de beste en meest verse ingrediënten te werken. Na een heerlijke Italiaanse pizza, mag je zeker niet vergeten te proeven van de huisgemaakte tiramisu. Die is enorm vol en romig van smaak en bevat een flinke shot espresso als krachtpatser. Hier kunnen niet veel andere tiramisu's aan tippen!

4.Traditionele tiramisu

Renzo's is een Italiaanse eetwinkel waar je lekkere belegde broodjes, verse pasta's en ook huisgemaakte desserts kan bestellen. En natuurlijk kun je hier ook smullen van huisgemaakte tiramisu. Tiramisu betekent letterlijk 'trek me omhoog'. Het is niet helemaal duidelijk of dit een smeekbede is om uit je stoel omhoog getrokken te worden of dat de smaak van dit goddelijke toetje je vanzelf in hogere sferen brengt. De tiramisu van Renzo's is er zeker eentje om te onthouden!

5.Tiramisu

Waarom zou je tiramisu uit de supermarkt kopen als je het ook kan bestellen bij de beste Italiaanse traiteur van Amsterdam? Al Ninen staat voor Italiaanse eenvoud en kwaliteit. De tiramisu die je hier kan bestellen heeft een lekker knapperige boden en een luchtige, romige topping. Je proeft dat deze tiramisu met liefde wordt klaargemaakt door een echte Italiaanse kok. Als je dit nagerecht aan je gasten serveert weet je zeker dat ze zullen smullen of hou het gewoon lekker helemaal voor jezelf!

Tiramisu is een authentiek Italiaans top dessert met een verrukkelijke combinatie van ingrediënten. Kun jij niet kiezen welke tiramisu jij het lekkerst vindt? Bestel ze dan gewoon allemaal op Deliveroo!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application