1. Maaltijden-inspiraties
  2. Taco eten zonder vlees? Deze vegetarische varianten zijn hemels lekker!
Taco Eten En Vegetariër? Dit Zijn de Lekkerste Vegetarische Taco's

Taco eten zonder vlees? Deze vegetarische varianten zijn hemels lekker!

Wij zijn helemaal gek op taco's! Als je aan de Mexicaanse keuken denkt, denk je meestal aan een vleesgerecht. Kip, traag gegaard vlees, vis of garnalen; het smaakt allemaal ontzettend lekker tussen een taco. Maar ook zonder vis of vlees zijn Mexicaanse taco's natuurlijk heerlijk. Vegetarische taco's worden gevuld met pittige sauzen, bonen, guacamole, groenten en kaas. In Nederland worden taco's vaak gemaakt met knapperige tacoschelpen, maar in Mexico bestaan ze uit een zachte tortilla wrap. Vegetarische taco's zijn niet alleen lekker van smaak. Doordat ze zoveel groente bevatten is het ook de ideale gezonde comfortfood. Je zult zien dat je het vlees in dit gerecht helemaal niet mist. Wil jij een taco eten zonder vlees? De volgende 4 opties zijn zeker aan te raden!

1. Xoco - Tacos Vegetarian

A post shared by Dutchfoodiess (@dutchfoodiess) on

Bij Xoco is kun je heerlijke taco's en burrito's bestellen. De koks maken niet alleen de zachte taco-variant met tortilla's van bloem. Als je meer zin hebt in een harde tacoschelp dan is dat ook geen probleem. Je krijgt telkens 3 taco's (hard of zacht) die gevuld worden met lekkere ingrediënten. En nee hoor, bij Xoco worden vegetariërs niet zomaar vergeten. De Taco's Vegetarian zijn vegetarische taco's met rijst, zwarte bonen, tomaat, sla, ui, koriander, paprika, maïs, rode peper, kaas, zure room en guacamole. 

2. Salsa Shop - Veggie Tacos

Stel je liever zelf je taco's samen? Dan moet je bij Salsa Shop zijn. Salsa Shop staat voor snelle Mexicaanse maaltijden met de lekkerste en meest natuurlijke ingrediënten. Voor een snelle en toch gezonde hap is dit dus het adresje bij uitstek. Als je kiest voor de Veggie Tacos krijg je 3 zachte maïs tortilla's met gegrilde paprika, rode ui en guacamole. De rest van de ingrediënten mag je zelf bepalen. 

3. Chiapas Taco Cartel - Taco Crunchy Meggplant

Bij Chiapas Taco Cartel kun je proeven van authentieke Mexicaanse gerechten afkomstig uit Chiapas, de meest zuidelijke provincie van Mexico. De taco's worden op traditionele wijze gemaakt, maar wel met een Europese twist. Naast al de taco's met vlees of vis, staan hier ook enkele heerlijke vegetarische taco's op het menu. De Taco Crunchy Meggplant is een vegan taco met gefrituurde aubergine, sla, maïs, zoetzure komkommer en vegan mayonaise. 

4. KUA Taco Bar - Vegetarian Enchiladas Verdes

Als je houdt van taco's, dan ga je ongetwijfeld ook dol zijn op enchiladas. Enchiladas zijn gevulde maistortilla's. Ze worden opgerold en overgoten met een salsa, room en kaas en dan lichtjes gebakken in de oven zodat de kaas lekker knapperig wordt. Meestal worden ze gevuld met vlees, maar bij KUA Taco Bar kun je Vegetarian Enchiladas Verdes bestellen. Deze heerlijke hapjes worden gevuld met allerlei verse groenten en het krokante kaaskorstje doet alles nog lekkerder smaken.

Een Mexicaanse maaltijd hoeft niet altijd uit vlees te bestaan. Zoals je ziet zijn er ook genoeg vegetarische opties en die zijn minstens even lekker! Neem een kijkje op Deliveroo voor de beste Mexicaanse adresjes in je buurt zodat je snel een hap kunt nemen uit een hemelse vegetarische taco.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application