1. Maaltijden-inspiraties
  2. ​Geroosterde Surinaamse groenten of groenten in een groentetaart - Zo wil je elke dag groenten eten!
Tips Voor Lekkere Groenten - Surinaamse Groenten en Groentechips

​Geroosterde Surinaamse groenten of groenten in een groentetaart - Zo wil je elke dag groenten eten!

We weten allemaal dat groenten gezond voor ons zijn, maar toch komen we niet altijd aan onze dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Misschien vind je groente gewoon niet zo heel erg lekker of ben je gewoon geen keukenprins(es). Toch zijn er manieren om je groenten veel lekkerder te maken. Je kan ze bijvoorbeeld roosteren, verwerken in een taart of bedekken met gesmolten kaas. Of probeer eens heerlijke Surinaamse groenten, zoals kousenband en okra. Er zijn heel wat mogelijkheden om je groenten extra lekker te laten smaken. Met de vijf tips hieronder zeg je nooit meer 'nee' tegen een portie groente.

1. Geroosterde Surinaamse groenten

A post shared by Gijsbregt Brouwer (@gijsbregt) on

Rauwe groente of gekookte groente hebben vaak niet veel smaak. Een goed idee is om ze dan te roosteren met lekkere kruiden. Je kunt groenten roosteren in de oven en ook op de barbecue zodat ze die typische, gerookte smaak krijgen. In de Surinaamse keuken worden de heerlijkste gerechten met geroosterde groenten klaargemaakt. Bij De Kade kun je bijvoorbeeld pom en roti bestellen. Dit zijn traditionele Surinaamse gerechten met geroosterde groenten zoals wortelknollen van de tayer en kousenband. 

2. Groentetaart

Iedereen houdt van een vers gebakken taart. Een groentetaart is dan ook een gemakkelijke manier om lekker veel groenten te eten. Een taart vol met hartige groenten zorgt voor een explosie van smaken in je mond. Je kunt er een puntje afsnijden voor bij de picknick of eet hem helemaal op als lunch of avondmaal. Bij Alborz kun je een overheerlijke Perzische groentetaart bestellen. 

3. Gesmolten kaas

A post shared by Vet Gezond (@vetgezond) on

Bijna iedereen is het erover eens dat alles nu eenmaal beter smaakt met een laagje gesmolten kaas. En dat geldt zeker ook voor groenten. Besprenkel je favoriete groenten met wat kaas en zet de schaal vervolgens even in de oven. De chefs van Vet Gezond kunnen ook niet genoeg krijgen van gerechten met gesmolten kaas. De nachos met kip worden bereid met gesmolten kaas, avocado, rode ui, jalapeños en tomaat. Dat is pas een heerlijke snack met groenten!

4. Knapperige groenten

Nog een geweldige tip is om je groenten eventjes te frituren tot ze helemaal knapperig zijn. Denk maar een zoete aardappelfrietjes, cassavechips, gefrituurde aubergines en groenten bedekt met een laagje tempura. Krokante groenten doen je denken aan chips of friet. En dat is toch veel lekkerder dan een rauwe wortel of tomaat. Bij Beter en Leuk kun je smullen van groentechips die gemaakt worden van pastinaak, wortel en rode biet. Heerlijk om te dopen in een dipsausje. 

5. Soep

A post shared by Jenya Markova (@evgeniamarkova) on

Als je rauwe groenten niet zo lekker vindt, kun je er ook nog altijd een verse soep van maken. Een soep kun je lekker kruiden en met een beetje room wordt het helemaal onweerstaanbaar. Vind je het niet leuk om al die groenten zelf te snijden? Bestel dan gewoon een romige aspergesoep met peterselie bij De Soepbar. Waanzinnig lekker met een stukje vers gebakken brood én je hebt meteen een volwaardige lunch met veel groenten.

Er zijn oneindig veel lekkere manieren om groenten klaar te maken. Deze vijf mogelijkheden zullen je zeker kunnen bekoren. Nog meer heerlijke gerechten met groenten kun je vinden op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application