1. Maaltijden-inspiraties
  2. Maak kennis met supergezonde matcha
Proef Gezonde En Lekkere Matcha In Thee, Smoothie En Als Ontbijt

Maak kennis met supergezonde matcha

Ken jij matcha al? Matcha is poedervormige groene thee uit Japan. Het begint steeds populairder te worden en niet enkel omwille van de smaak, maar vooral vanwege de krachtige voordelen die het zou hebben op de gezondheid. Matcha thee wordt gemaakt van dezelfde theeplant als groene thee, alleen is de productie veel arbeidsintensiever. Vandaar ook dat de prijs van matcha redelijk hoog ligt. 

Matcha thee bevat wel tien keer meer antioxidanten dan andere thee. Het heeft dus heel wat goede invloeden op je gezondheid. Zo verhoogt het bijvoorbeeld je concentratievermogen, het helpt je lichaam te reinigen en het versnelt je stofwisseling. Het is dus geen wonder dat matcha ook wel een superfood wordt genoemd.

Je hebt een bijzonder gezonde start van je dag als je een kopje matcha thee drinkt bij je ontbijt, maar je kunt nog veel andere drankjes en zelfs gerechten bestellen met matcha. Matcha komt alleen voor in poedervorm, de bladeren worden na het oogsten namelijk meteen vermalen. Wereldwijd is matcha een nieuwe trend. Dit magische poeder wordt zelfs gebruikt in broodjes voor de hamburger.

1. Cacao Matcha Bowl - Pure Juice Bar

Een superfood ontbijt! De cacao matcha bowl bevat, naast natuurlijk matcha en cacao poeder, onder andere framboos, açai en blauwe bessen. Matcha heeft een wat bittere smaak waar je even aan moet wennen, maar met deze kom heb je vele andere smaken om van te genieten! Matcha geeft zijn cafeïne geleidelijk af, dus je hebt hier meer aan dan aan een kop koffie. Zo kun je je dag meteen goed beginnen op een gezonde manier! Bestel je cacao matcha bowl bij Pure Juice Bar.

2. Matcha Moringa Mylk - Juice Brothers Pijp

A post shared by Sheilaladidaa (@sheilaeliza) on

Matcha Moringa Mylk is een superbrouwsel. Naast matcha zit er ook lucuma in (een natuurlijke zoetstof), moringa (een superboom waarvan de bladeren een grote bron zijn van onder meer vitamines, proteïne en aminozuren) en kardemom (familie van gember en zit boordevol antioxidanten). Versterk je immuunsysteem met een Matcha Moringa Mylk! Bestellen doe je bij Juice Brothers Pijp.

3. Matcha Latte - YoYo Fresh Tea Bar

Matcha Latte is een latte zonder koffie. De matcha wordt opgeklopt met melk. Omdat matcha veel theïne bevat, kan het voor een energieboost zorgen van wel zes tot acht uur! Daarnaast krijg je met de Matcha Latte ook nog vitamines, mineralen en eiwitten binnen. Matcha latte is dus een goede vervanger van koffie. Bestel jouw matcha latte bij YoYo Fresh Tea Bar.

4. Matcha Tea Latte - InfiniTea

De Matcha Tea Latte is een drankje op basis van matcha en melk. Deze thee is zo lekker dat je hem de hele dag zou kunnen drinken. En je kan heerlijk genieten zonder zorgen, want het is nog gezond ook! Bij InfiniTea kun je een Matcha Tea Latte bestellen.

Ben jij helemaal klaar om te proeven van supergezonde matcha? Op Deliveroo vind je snel een adresje in de buurt waar je kunt bestellen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application