1. Maaltijden-inspiraties
  2. De beste steak restaurants in Amsterdam
De beste steak restaurants in Amsterdam

De beste steak restaurants in Amsterdam

A post shared by Burc Mollaoglu (@burcmollaoglu) on

Wat maakt een goed steakrestaurant tot een top restaurant? Een lap vlees van hoge kwaliteit helpt natuurlijk, maar er komt meer bij kijken. Zelf heb je vast al vaker een biefstuk gebakken in je eigen keuken. Maar het bakken van een steak is een echte kunst. Hieronder een aantal tips van de professionals:

Let erop dat je het vlees op tijd uit de koelkast haalt. Het moet op kamertemperatuur zijn, dan gaart het het beste. Verhit de boter in een dikke koekenpan tot het schuimt. Leg dan je de biefstuk in de pan en houd hem steeds in beweging. Dat kun je het beste met een houten spatel doen. Als je namelijk steeds met een vork in je vlees prikt, verliest het steak te veel sappen.

Kortom, er komt nog heel wat bij kijken voor een lekkere biefstuk. Dus als je je afvraagt waarom een biefstuk in een restaurant altijd lekkerder is, kun je het antwoord nu vast al raden. Het eerste en grootste verschil is uiteraard de professionele kok, met zijn/haar professionele keuken. Thuis heb je gewoon niet de juiste middelen, zelfs al ben je een echte vleesliefhebber. Een ander belangrijk aspect van een goede steak is de temperatuur. Daarvoor gebruikt een kok vaak een digitale thermometer. Daarnaast wordt een steak in een restaurant meestal op een veel hoger vuur gebakken dan je thuis voor elkaar kunt krijgen. Je snapt het vast al, voor een echt goeie steak kun je beter buitenshuis gaan eten. Dit is onze top 4 steak restaurants in Amsterdam.

1. Piet de Leeuw steak house

A post shared by Chuck.Song (@chuck.song) on

Dit is een echt Hollands steak restaurant, dat al jarenlang tot dezelfde familie behoort. Het oogt als een gezellig bruin café. Het is een Mokums restaurant zonder poespas. Ze serveren hier trouwens ook paardensteaks. Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar echte liefhebbers zijn het erover eens dat dit het beste biefstuk maakt.

2. Restaurant The Uptown Meat Club

A post shared by Ethereum (@ethereum_1) on

De Uptown Meat Club is een toprestaurant als het gaat om een lekker stuk vlees. Ze serveren hier niet alleen steaks, maar ook een perfecte burger, een mooie entrecote of een sappige ossenhaas. Het vlees dat verwerkt wordt bij dit steak restaurant is van een zogenaamde dubbeldoelkoe. Het is een duurzaam stuk vlees dat afkomstig is van een koe die eerst melkkoe was en daarna wordt gemest voor het vlees. Het is geen biologisch vlees maar dus wel ecologisch verantwoord.

3. Café George in Amsterdam

A post shared by KIRSTEN THYRA (@kirstenthyra) on

Je vindt Café George aan de Leidsegracht. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is het een volwaardig restaurant. Café George heeft prachtige steaks, maar ook andere lekkere gerechten zoals pasta of vis. Je kunt er ook uitstekend terecht voor een lekkere lunch. Ze hebben lekkere sandwiches en natuurlijk de ultieme lunch klassieker: tosti.

4. Cannibale Royale steak restaurant

Restaurant Cannibale Royale heeft maar liefst drie locaties in Amsterdam. Bij elk restaurant kun terecht tot diep in de nacht. In het weekend zijn ze tot 3 uur 's ochtends open. Op de locatie aan de Handboogstraat kun je op elke dag van de week terecht tot 1 uur 's nachts en in het weekend zelfs tot 4 uur. Het is de ideale locatie om een hapje te gaan eten nadat je uit bent geweest. Na middernacht ben je wel weer toe aan een stevige maaltijd. Je kunt het biefstuk natuurlijk ook laten bestellen.

Ook zo'n trek gekregen in een lekkere steak? Probeer ze eens uit via Deliveroo, waar je nog veel meer lekkere maaltijd inspiratie kunt vinden.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application