1. Maaltijden-inspiraties
  2. Stamppot Uit Leiden, Kroketten Uit Amsterdam En Nog Meer Hollandse Specialiteiten Uit De Streek!
De Lekkerste Hollandse Specialiteiten - Stamppot, Kroketten En Kapsalon

Stamppot Uit Leiden, Kroketten Uit Amsterdam En Nog Meer Hollandse Specialiteiten Uit De Streek!

Als we eten bestellen kiezen we vaak voor de Franse, Italiaanse of Aziatische keuken. We zouden bijna vergeten hoe lekker de traditionele Hollandse keuken smaakt! We hoeven het dus eigenlijk helemaal niet ver te zoeken als we willen genieten van een heerlijke maaltijd. Want Nederland telt heel wat grote steden met elk hun eigen culinaire specialiteiten. Denk maar aan stamppot uit Leiden, kroketten uit Amsterdam en kapsalon uit Rotterdam. In welke stad vind je nog meer authentieke Hollandse specialiteiten? Lees hieronder verder!

1. Kroket uit Amsterdam

De lekkerste kroketten vind je ongetwijfeld in Amsterdam! Een goede kroket moet lekker gekruid zijn, de vulling moet vers gemaakt worden van kwaliteitsvlees en natuurlijk mag een knapperige korst niet ontbreken. Natuurlijk Smullen is een biologische snackbar in Amsterdam waar je overheerlijke vleeskroketten kan bestellen. In deze vleeskroketten zit lekker veel biologisch vlees dat vermengd wordt met een smakelijke kruidenmengeling. En de krokante korst maakt het helemaal compleet!

2. Hutspot uit Leiden

In Leiden kun je de beste traditionele hutspot eten die bereid wordt op de traditionele manier. Dit Hollandse gerecht gaat heel ver terug. Nadat de Spanjaarden verjaagd werden uit Leiden in de 16de eeuw, werd er een enorme kookpot met hutspot gevonden die werd achtergelaten door de Spanjaarden. En dit konden de uitgehongerde Leidenaren wel smaken. Tot op de dag van vandaag is hutspot nog steeds enorm populair. En niet enkel in Leiden, maar in heel Nederland. 

Bij Kippevel kun je niet alleen smullen van de beste gegrilde kip, maar ook van een heerlijke variant van hutspot. Hutspot wordt traditioneel met wortelen, aardappelen en ui gemaakt, maar de koks van Kippevel vervangen de wortelen door eieren. De aardappel-eisalade wordt huisgemaakt en smaakt enorm lekker bij een stukje gegrilde kip.

3. Kapsalon uit Rotterdam

Nog zo'n typisch Hollands gerecht is kapsalon. Dit is een schotel die bestaat uit patat, shoarma, kaas, knoflooksaus en sla. Tegenwoordig kun je deze vullende maaltijd in heel Nederland bestellen, maar oorspronkelijk is dit een Rotterdamse uitvinding. Wil je dus proeven van de beste kapsalon? Rep je dan meteen naar Rotterdam! Ben je vegetarisch? Dan kun je bij Gys proeven van een heerlijke vegetarische en glutenvrije kapsalon met tempeh, zoete aardappel, komkommer, tomaat, ui, kaas, spinazie en sambal-knoflooksaus. Wat een explosie van smaken! Daar wil je heel snel nog eentje van.

4. Bossche bol uit Den Bosch

A post shared by Jewel (@ilovepixiesj) on

Een ander gerecht waar we heel trots op mogen zijn is de Bossche bol. Dat is een grote, ronde soes met slagroom gevuld en overgoten met chocolade. Jan de Groot uit Den Bosch werd bekend door dit decadente dessert. En dat heeft waarschijnlijk te maken met de eenvoud ervan. En inderdaad, wat heb je nog meer nodig dan een grote soes met slagroom en chocolade? Wil je proeven van zo'n traditionele Bossche bol? Dan is Lunch- & Dinercafé Van Puffelen de place to be. De Bossche bol smaakt heerlijk bij je kopje koffie en het is ook een ideaal nagerecht. 

Nu weet je precies waar je moet zijn als je wilt smullen van traditionele Hollandse specialiteiten. Nog meer lekkere gerechten van bij ons kun je bestellen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application