1. Maaltijden-inspiraties
  2. Maak kennis met de verschillende soorten Italiaans brood
Wij Hebben Het Lekkerste Italiaanse Brood Op Traditionele Wijze

Maak kennis met de verschillende soorten Italiaans brood

Er is niets zo heerlijk als een vers gebakken brood dat net uit de oven komt. De belangrijkste ingrediënten voor het maken van brood zijn bloem, zout, gist en water. Extra smaakmakers zoals olijven, noten, knoflook, gedroogd fruit, pesto en olijfolie geven een Italiaanse smaak aan je brood. Er zijn verschillende soorten Italiaans brood. Elke regio in Italië heeft zo zijn eigen specialiteit. Hieronder bespreken we de vijf lekkerste Italiaanse broden

1. Focaccia

Focaccia wordt gemaakt van een eenvoudig deeg dat bestaat uit water, olie en bloem. Het kan zo gegeten worden, maar in Italië wordt het vaak belegd met de meest uiteenlopende ingrediënten. Focaccia is een lekker alternatief voor brood en het kan op elk moment van de dag gegeten worden. In Italië houden ze er ook van om het deeg te beleggen met tomatensaus, mozzarella en basilicum, net zoals een gewone pizza. Bij Il Sogno kun je focaccia bestellen met olijfolie, cherrytomaatjes, Taggiasche olijven, rozemarijn en knoflook.

2. Piadina

A post shared by Piadina Bar (@piadinabar) on

Piadina is een Italiaans platbrood dat tegelijkertijd knapperig en zacht is. Nadat het brood gebakken is, wordt het gevuld met prosciutto, squacquerone kaas en rucola. Natuurlijk zijn er nog heel wat andere variaties mogelijk. De Italianen houden ervan om piadina te beleggen met koude vleeswaren, verschillende kazen en dressings. Piadine kun je zowel warm als koud eten. Het is lekker als tussendoortje of als lunch. Gelukkig hoeven we niet helemaal naar Italië te vliegen om te kunnen genieten van deze lekkere specialiteit. In Amsterdam kun je proeven van traditionele piadine in de Piadina Bar

3. Ciabatta

Ciabatta komt uit de Noord-Italiaanse regio Lombardije. Ciabatta is een brood dat gemaakt wordt met olijfolie. De ciabatta heeft zich razendsnel ingeburgerd in Italië en is momenteel over de hele wereld populair. Het brood heeft een typische nootachtige smaak en een open structuur met gaten. Het is een luchtig brood met een heerlijke smaak en een knapperige korst. Dit brood heeft stompe uiteinden en dat is ook precies waar de ciabatta zijn naam vandaan haalt. Ciabatta betekent namelijk slof of sandaal, dit omdat de vorm van het brood precies op een Italiaans slofje lijkt. Bij La Semolina kun je losse broodjes ciabatta bestellen in verschillende smaken.

4. Schiacciata

Schiacciata is een Italiaans streekbrood dat letterlijk 'breken' betekent. En dat is ook precies wat je met dit heerlijke brood moet doen. Schiacciata komt oorspronkelijk uit Toscane. Het is een dik brood waar vaak vruchten in verwerkt worden zoals blauwe druiven, gedroogde kersen of abrikozen. De vruchten maken het brood lekker zoet zodat het perfect als ontbijt kan gegeten worden. Het smaakt ook heerlijk met een beetje boter, gorgonzola of parmigiano of doop het in wat olijfolie. Bij Lucca Due is kun je schiacciata bestellen met rozemarijn, olijfolie, zeezout en cherrytomaatjes.

Als wij een vers gebakken Italiaans brood ruiken, loopt het water ons in de mond. Begint jouw maag ook al te knorren bij het zien van al dat lekkers? Aarzel dan niet en surf meteen naar Deliveroo voor een adresje bij jou in de buurt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application