1. Maaltijden-inspiraties
  2. Softijs, Italiaans ijs, Perzisch ijs of Indiase kulfi? Deze magische smaken moet je ontdekken!
Van Softijs Tot Indiase Kulfi - Wij Hebben De Lekkerste IJsjes

Softijs, Italiaans ijs, Perzisch ijs of Indiase kulfi? Deze magische smaken moet je ontdekken!

Een ijsje staat garant voor een momentje van geluk. Zeker nu het steeds mooier weer wordt. IJsjes heb je in verschillende soorten en maten. Een fris waterijsje, softijs rechtstreeks uit de machine of een romige Italiaanse gelato. Misschien heb je wel een favoriete smaak, zoals aardbei, chocolade of banaan? En wacht dacht je van gefrituurd ijs, stroopwafel ijs of stracciatella? Er zijn zoveel wonderlijke smaken beschikbaar dat je ze het liefst allemaal tegelijk zou willen bestellen. Wij gingen op zoek naar de lekkerste ijsjes van het land en maakten een onweerstaanbare top 4!

1. Ambachtelijk Italiaans ijs - IJssalon Bastani

A post shared by Jody Krause (@jodyk__) on

Italianen maken de beste pasta en olijfolie, maar ook de lekkerste ijsjes. De beroemde Italiaanse gelato heeft een vederlichte textuur en de meest rijke en pure smaak. In Italië vind je bijna op elke straathoek een gelateria met ijs waarvan je smaakpapillen nog tot de volgende ochtend goed gezind blijven. Gelukkig kunnen we ook in Nederland genieten van de lekkerste Italiaanse ijsjes. Bij IJssalon Bastani maken ze dagelijks vers ambachtelijk ijs op Italiaanse wijze. Je kunt kiezen uit de smaken citroen, vanille, chocolade, aardbei, banaan, kwark-perzik, stracciatella, yoghurt-kers, hazelnoot en mango. 

2. Italiaans ijs met suikervervangers - Roberto Gelato

Nog meer Italiaans ijs vind je bij Roberto Gelato. Het ijs dat je hier kunt bestellen is zo lekker dat het zelfs een prijs heeft gewonnen. De chef Roberto won namelijk de zilveren beker bij de wereldkampioenschappen ijs maken. Indrukwekkend! Alle traditionele smaken zijn hier aanwezig en daarnaast kun je bij Roberto Gelato ook ijs bestellen met suikervervangers zoals fructose. 

3. Kulfi - Samsara

Niet alleen Italianen zijn echte meesters als het op ijs maken aankomt, ook in India kun je genieten van erg lekkere ijsjes met bijzondere smaken, zoals kulfi. Kulfi is vetter, romiger en ook steviger dan geslagen roomijs. Er worden kruiden zoals kardemom en saffraan aan toegevoegd en eventueel rozenwater en stukjes pistachenoot. Kulfi smaakt heerlijk zoet en een klein beetje nootachtig. In India wordt dit ijs op straat verkocht in lange kegels op prikkers. Hier bij ons kun je nog geen kulfi op straat kopen, maar in restaurant Samsara staat deze Indiase lekkernij wel op de menukaart. De kulfi van Samsara heeft een lekkere mango smaak en wordt op ambachtelijk wijze gemaakt volgens een oud Indiaas recept.

4. Persian Ice Cream - Buddha Bowl

Perzisch ijs is iets minder zwaar dan Italiaans en Indiaas ijs, maar zeker niet minder lekker. Perzisch ijs wordt gemaakt met saffraan, slagroom, rozenwater en pistachenootjes, een goddelijke combinatie als je het ons vraagt! Dit ijsje is zo lekker dat je alles rondom je even helemaal vergeet. Dit verfijnde, exotische toetje kun je bestellen bij Buddha Bowl, een restaurant waar je ook terecht kunt voor gezonde poké bowls. 

Zoveel overheerlijke soorten ijs, daar beginnen wij spontaan van te kwijlen. Loopt het water jou ook in de mond en kun je niet wachten om te proeven van deze ijsjes? Aarzel dan niet en surf meteen naar Deliveroo. Want ja hoor, ook ijsjes kun je gewoon online bestellen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application