1. Maaltijden-inspiraties
  2. Smullen van een heerlijk kaasplankje met Hollandse kazen? Dit zijn de lekkerste kazen van het land
De Beste Hollandse Kazen Op een Kaasplankje Of Tussen Een Broodje

Smullen van een heerlijk kaasplankje met Hollandse kazen? Dit zijn de lekkerste kazen van het land

Voor lekkere kaas hoeven we helemaal de grens niet over te gaan, want kaas van eigen bodem is nog steeds het best. Het smaakt heerlijk op brood, uit het vuistje, op een kaasplankje of als smaakmaker in diverse gerechten. In Nederland hebben we heel veel kazen om trots op te zijn: Goudse kaas, boerenkaas en Leerdammer om er maar enkele te noemen. Hieronder vind je 5 gerechten met traditionele Hollandse kazen.

1. Boerenkaas - Borrelplank

Boerenkaas is traditionele kaas die vaak nog met de hand gemaakt wordt. Deze kaas wordt bereid met verse melk die rechtstreeks afkomstig is van de koe. Deze onbehandelde, bijna rauwe melk zorgt voor die typische krachtige en authentieke smaak. Boerenkaas smaakt bijzonder lekker op een kaasplankje in combinatie met andere kazen of andere hapjes. De Borrelplank van Buiten bevat naast boerenkaas ook nog humus, tapenade, makreelsalade, worstje van Brandt & Levie en brood.

2. Goudse kaas - Club Sandwich

Goudse kaas is een van de meest populaire kaassoorten. Dit is kaas die gemaakt wordt met melk van Hollandse koeien die voornamelijk op groene weiden grazen. Goudse kazen worden minstens 4 weken op natuurlijke wijze gerijpt waardoor ze die volle, lekkere smaak krijgen. Goudse kaas smaakt heerlijk tussen een sandwich. Onze favoriet is de Club Sandwich van Bio Bodega die gemaakt wordt met salami, avocado, Goudse kaas, tomaten, mayo en chips.

3. Edammer kaas - The Butcher with Cheese

Edammer kaas is over de hele wereld bekend. Deze kleine bolvormige kaas is wat droger en milder van smaak dan Goudse kaas en past perfect bij een hamburger. The Butcher with Cheese van The Butcher is een burger met Aberdeen Angus rundvlees, sla, tomaat, augurk, gegrilde ui en echte Edammer kaas. In deze burger wil je onmiddellijk je tanden zetten en daar zit die heerlijke Edammer kaas zeker voor iets tussen.

4. Leerdammer - Sandwich Kaas

Leerdammer is de bekendste gatenkaas van Nederland. Deze kaas heeft een zoete, nootachtige smaak die toeneemt naarmate de kaas ouder wordt. Deze kaas is heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar ook tussen een sandwich smaakt deze kaas waanzinnig goed. Bij de Sandwich Corner kun je je sandwich zelf samenstellen. Wil je bijvoorbeeld een sandwich met enkel een grote portie Leerdammer, dan is dit perfect mogelijk.

5. Belegen Leidse kaas - Broodje

Leidse kazen zijn ambachtelijke boerenkazen met heel veel smaak. Aan het stremsel worden vaak kruiden zoals komijn en kruidnagel toegevoegd. Leidse kaas heeft een vrij droge en ietwat pittige smaak en is het lekkerst belegen. Wij houden het meest van Leidse kaas tussen een vers gebakken broodje. En daarvoor moet je bij 't Kuyltje zijn. Hier kun je zowel warme als koude broodjes bestellen met alle mogelijke ingrediënten.

Als je naar hartenlust wilt smullen van de beste kazen, hoef je het helemaal niet ver te zoeken. Hollandse kazen tussen een broodje, op een heerlijke borrelplank of in combinatie met een burger. Daar worden wij helemaal blij van! Wil jij ook proeven van al deze heerlijke kazen? Surf dan meteen naar Deliveroo en maak je keuze.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application