1. Maaltijden-inspiraties
  2. Smul zonder zorgen van je warme chocolademelk met deze gezonde cacao alternatieven
Pure Warme Chocolademelk Is Gezond! 5 Gezonde Versies Van Chocolade

Smul zonder zorgen van je warme chocolademelk met deze gezonde cacao alternatieven

Wil jij graag wat meer op je gezondheid letten, maar heb je toch af en toe een onweerstaanbaar verlangen naar chocolade? Dan hebben wij dé oplossing! Schrap chocolade niet volledig uit je dieet, maar vervang die chocolade gewoon door iets gezondere alternatieven. Chocolade hoeft namelijk helemaal niet slecht voor je te zijn. Rauwe chocolade is zelfs een superfood met hoge voedingswaarden. Het is dus gewoon een kwestie van de juiste snacks met cacao te kiezen. Denk maar aan pure warme chocolademelk of een raw stuk chocoladecake. Dat is lekker snacken zonder schuldgevoel. Hieronder vind je nog meer inspiratie.

1. Smoothie Bowl

Wat dacht je van een kleurrijke smoothie bowl met vegan chocolade? Dat is meteen een volledig ontbijt met allerlei gezonde ingrediënten en toch heb je die lekkere toets van chocolade. De Smoothie Bowl van The Tea Lab is een streling voor het oog en ook voor je smaakpapillen. Deze lekker bowl wordt gevuld met banaan, spinazie, avocado, kokosmelk, boekweit granola, chia zaad en cacao nibs die glutenvrij, vegan en notenvrij zijn. 

2. Pure chocolademelk

Een kop dampende chocolademelk. Dat is puur genieten, vooral op een koude winterse dag. Chocolademelk met melkchocolade is jammer genoeg niet erg gezond. Maar als je die melkchocolade nu eens vervangt door pure chocolade, dan hoef je je helemaal niet zo schuldig te voelen. De smaak van pure chocolade is iets scherper, maar die vermengd zich perfect in een warme kop melk. De warme pure chocolademelk van Sherlock's Place wordt gemaakt met Belgische chocolade van Callebaut. Dat is chocolade van topkwaliteit en dat merk je ook meteen aan de lekkere smaak. 

3. Chocolate Cheesecake

Als je denkt aan een chocolade cheesecake loopt het water je meteen in de mond. Maar al die ongezonde calorieën gooien al snel roet in het eten. Toch bestaat er een gezondere versie van deze cake en op smaak moet je helemaal niet inboeten. De Chocolate Cheesecake van Baker & Moore is suikervrij, lactosevrij, vegan en glutenvrij! En toch smaakt dit stukje cake naar een echte chocolade cheesecake. Hier kun jij naar hartenlust van genieten zonder je zorgen te maken.

4. Yoghurt Choco Caramba

Bij de Yoghurt Barn kun je de lekkerste yoghurts bestellen. En ze zijn niet alleen erg lekker, je mag ook zelf kiezen of je een traditionele yoghurt wilt of eentje gemaakt van soja of kokos. Wat toppings betreft staat er heel wat lekkers op het menu. En om jouw chocolade cravings te verzadigen is de Choco Caramba de perfecte keuze. Deze yoghurt wordt besprenkeld met pure chocolade, schijfjes kokos, honing, vers gebrande hazelnoten en verse banaan. Het lijkt op een dessert waar je kilo's van zou aankomen, maar dat is niet het geval. Deze yoghurt bestaat enkel uit pure en gezonde ingrediënten en die lekkere chocolade smaak is natuurlijk het toppunt!

Gelukkig hoef je de chocolade niet volledig op te geven. Je kan ook genieten van pure, suikervrije of vegan chocolade. Dat is meteen een pak gezonder. Dit alles bestel je eenvoudig op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application