1. Maaltijden-inspiraties
  2. Raspatat en patatje speciaal - Proef de lekkerste Hollandse frietjes
Raspatat Met Frietsaus En Patatje Joppie - Lekkere Friet

Raspatat en patatje speciaal - Proef de lekkerste Hollandse frietjes

Als kind kon je dag niet meer stuk als je hoorde dat je 's avonds frietjes at. Een patatje speciaal met uien, een patatje oorlog met pindasaus of een patatje joppie. Iedereen heeft zo zijn eigen favoriet. In Nederland houden we het meest van ambachtelijk gemaakte friet met mayonaise of frietsaus. Je hebt ook raspatat, die helemaal anders gemaakt wordt dan de gewone friet. De aardappel wordt dan eerst tot een poeder vermalen, met water vermengd en daarna tot staafjes geperst. 

1. Patatje Speciaal en Patatje Oorlog

Een patatje speciaal is de favoriete snack van veel Nederlanders. Dit is patat met mayonaise, curry of ketchup en gesnipperde uien. Een lekkere combinatie, maar dat hangt natuurlijk helemaal van je eigen voorkeuren af.

Naast een patatje speciaal, is ook het patatje oorlog erg populair in Nederland. Hier zijn echter meer varianten mogelijk. De meest voorkomende variant is die met patat, pindasaus, mayonaise en gesnipperde uien. Per regio kan het patatje oorlog verschillen. In Leiden en Noord-Brabant wordt er vaak ook nog curry aan toegevoegd. Sommige mensen noemen een patatje oorlog liever een patatje vrede, omdat de naam te negatief zou klinken. Voor ons maakt het allemaal niets uit, als het maar lekker is. En dat is bij Frietdistrict zeker het geval. Hier kun je een lekker patatje speciaal, patatje oorlog en nog veel meer lekkers bestellen.

2. Patatje Stoofvlees

A post shared by Tina Scheid (@johnnie_flo) on

Een portie goed bereid stoofvlees smaakt heel erg lekker bij een krokant patatje. Sommige mensen hebben echter niet graag dat het stoofvlees op de friet wordt geserveerd omdat het dan een beetje klef kan worden. Lekker stoofvlees heeft tijd nodig zodat alle smaken goed kunnen intrekken. En dat maakt dit gerecht net zo lekker. Bij een heerlijk stoofvlees horen vers gemaakte frietjes. Bij Dapp Frietwinkel kun je een frietje stoofvlees bestellen met verse, biologische frietjes en stoofvlees. 

3. Patatje Joppie

Een patatje joppie wordt gemaakt met de bekende joppiesaus. Deze gele saus werd in 2002 uitgevonden en sindsdien massaal gecombineerd met friet. Joppiesaus is nog steeds een van de populairste frietsauzen. Deze saus wordt gemaakt met uitjes, romige mayonaise en kruiden en specerijen. Je kunt een patatje joppie bestellen in vrijwel elke cafetaria in Nederland en ook in België is de joppiesaus populair. Wil je dit ook graag proeven? Bij Moeke's kun je verse friet bestellen met joppiesaus.

4. Vlaamse friet

Vlaamse frietjes zijn iets dikker en worden gebakken in vet in plaats van olie. Er worden bloemige aardappelen gebruikt die eerst nog worden voorgebakken zodat ze perfect zacht blijven vanbinnen en krokant aan de buitenkant. Vlaamse friet wordt gegeten met mayonaise in plaats van frietsaus. Lekker met stoofvlees of andere vette snacks. Bij Smokin' Barrels kun je huisgemaakte Vlaamse friet eten met een lekkere burger.

In Nederland houden we van een patatje. En met de smaak kun je lekker variëren. Het belangrijkste is dat de frietjes vers gemaakt worden. Nog een goede saus erbij en je kan aanvallen! Heb je honger gekregen? Bestel dan meteen een patatje op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application