1. Maaltijden-inspiraties
  2. Proef de zomer met heerlijke Griekse bijgerechten
Griekse Bijgerechten Die Je Niet Mag Vergeten

Proef de zomer met heerlijke Griekse bijgerechten

De Griekse keuken is al heel oud en kent enorm veel variatie. Ingrediënten die hier vaak terugkomen zijn feta, olijfolie, citroen en oregano. Griekse maaltijden zijn typisch mediterraans en worden vaak uitgebreid met verschillende bijgerechten. Griekse salade die je doet denken aan hete zomers aan de Griekse kust en schaaltjes gevuld met olijven, gegrilde groenten, tzaziki, garnalen, gefrituurde inktvisringetjes en nog veel meer. Een Griekse maaltijd is dan ook een echt feest met zoveel bordjes om van te proeven! Wil je graag te weten komen waar je in Nederland kan proeven van de lekkerste Griekse bijgerechten? Wij helpen je graag op weg!

1. Meat & Greek - Griekse couscous salade

[[Instagram:BY5usG9BrKX]]

Bij Meat & Greek kun je smullen van typisch Griekse gerechten met net dat tikkeltje meer. En uiteraard kun je hier heel wat smakelijke bijgerechten bestellen om je maaltijd helemaal compleet te maken. De Griekse couscous salade is een verrukkelijke aanvulling bij je hoofdgerecht. De couscous wordt heerlijk gekruid en gemengd met lekkere zongedroogde tomaten.

2. Morena aan de Amstel - Feta Cheese

Morena aan de Amstel, dat is hét adresje in Amsterdam met de beste authentiek Griekse gerechten. De feta kaas is hier van uitstekende kwaliteit en heeft alles wat een goede feta moet hebben: een stevige structuur, niet te zout en niet te zuur. Je kan er echt van blijven snoepen!

3. Mythos Greek Restaurant - frietjes van de chef

A post shared by Ossi Tiltti (@tiltti) on

Bij Mythos Greek Restaurant is er voor ieder wat wils. Vis, vlees, gyros en ook heel wat vegetarische gerechten. Heb je je favoriete maaltijd gevonden? Mooi, maar vergeet ze niet aan te vullen met een lekker bijgerecht. De frietjes van de chef zijn echt hemels! Lekker krokant en zacht van binnen. Een echte aanrader!

4. Olympia Greek Dining - tzatziki

A post shared by Sing (@singstagram87) on

Olympia Greek Dining biedt zowel traditionele als moderne Griekse specialiteiten aan en ze weten als geen ander hoe een echte authentieke tzaziki hoort te smaken. Tzaziki is een Griekse yoghurt met komkommer, knoflook, olijfolie en kruiden. Super lekker bij zowel brood, vis en vlees.

5. Mykonos - Aardappeltjes uit de oven

Bij Mykonos kan je proeven van de traditionele Griekse keuken in al zijn facetten. Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van de aardappeltjes uit de oven. De aardappeltjes worden gekruid met citroen, knoflook en oregano. Met dit bijgerechtje onderscheidt Mykonos zich echt van de rest. Van de geur alleen al loopt het water je in de mond. 

Begin jij nu ook te smachten naar de lekkere Griekse keuken? Of mag het toch wat anders zijn? Wat je ook kiest, op Deliveroo vind je altijd wel een maaltijd naar jouw smaak.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application