1. Maaltijden-inspiraties
  2. Trend - poké en sushi! Wat kies jij?
Poké bowls en sushi in Haarlem bestellen met Deliveroo

Trend - poké en sushi! Wat kies jij?

De Japanse keuken is helemaal hot vandaag! Nog niet opgemerkt? De sushi restaurants schieten als paddestoelen uit de grond, in elke stad vind je er wel eentje. Je hebt sushi-restaurants, je kan het online bestellen en vind sushi tegenwoordig zelfs in de supermarkt. Sushi is al een tijdje populair en blijft een liefhebber onder de Nederlandse bevolking.

A post shared by A Poke Theory (@apoketheory) on

Helemaal nieuw en trendy vandaag is de poke bowl. Je spreekt het uit als pokay en dit is een typisch Hawaiiaans gerecht met Japanse invloeden, bestaande uit verse blokjes vis en groenten. Je kiest zelf je favoriete vissoort dat gemengd wordt met verse groenten. Heel simpel dus! Poke is ontstaan bij de vissers die stukjes van hun vangst afsneden als snack. De traditionele dressings die gebruikt worden bij poké, zoals soja saus, groene ajuin en sesamzaad olie vinden veel inspiratie uit de Japanse keuken. Je kan poké eten met octopus, rauwe tonijn, zalm of schaaldieren. Na Hawaï werd poké werd vooral populair in Amerika en verspreidde zich daarna verder internationaal. Ondertussen zijn er heel wat variaties van de poké bowl en kan je het bestellen met: teriyaki saus, champignons, ajuin, jalapeno enzovoort.

Ontdek hieronder alvast onze selectie sushi en poké restaurants in Haarlem

1. My Secret Poké 

Bij My Secret Poké vind je perfecte verse poké bowls. Heel populair is de Salmon Dream met zalm, zeewier salade, rode ajuin, wortel, wasabi crunch, komkommer, maïs, nori snippers en ponzu shohu dressing. Klinkt misschien moeilijk, maar verwacht een explosie van lekkere smaken in je mond! Je vindt er ook verschillende veganistische poké's. Waar wacht je nog op? 

2. Poké Bowls Haarlem

Ook nieuw in town in Haarlem is Poké Bowls Haarlem. Je vindt er vier verschillende poké bowls met liefde bereid en aan huis bezorgd. Je kan er een Suzalme uitproberen met gerookte zalm of een tofuutje op basis van tofu. Heb je liever kip, ga dan voor de poké chicken. Keuze genoeg. Zin in een lekker dessert? Je kan er meteen een Ben & Jerry's bijbestellen!

3. Sumo sushi & Noodle bar

A post shared by Ryan (@ryandejo) on

Sumo sushi & Noodle bar serveert verse sushi, poké bowls en noodles. Populair is de poppin' salmon met stukjes zalm, gemarineerde komkommer, avocado, zeewier, radijsjes en Japanse rijst. Je kan ook gevarieerde sushi sets bestellen en zo is je avondmaal compleet! Dit restaurant is ideaal voor wie niet kan kiezen tussen sushi of de poké bowl, je bestelt ze er namelijk gewoon allebei!

4. Tong Ah

Tong Ah serveert heerlijke verse Japanse sushi. Het is een familie restaurant gerund door Bibi en Ming die elke dag klaar staan voor hun klanten. In 2016 renoveerden ze het hele restaurant met een leuk resultaat! Toppers zijn de 80C Sushi Mix met een mix van 20 sushi's of als je een grotere honger hebt kan je ook gaan voor 34 stuks. Whoah! Kies je liever zelf je mix? Geen probleem, bestel sushi's per stuk en klaar is kees! 

Kan je niet wachten deze gerechten te ontdekken? Wel, surf naar Deliveroo en laat je gaan! Klik klik klik... smakelijk!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application