1. Maaltijden-inspiraties
  2. Pimp je mayo met gruwelijk lekkere gerechten
Pimp Je Mayo Met Gruwelijk Lekkere Gerechten

Pimp je mayo met gruwelijk lekkere gerechten

Een lekkere dikke kwak mayonaise is favoriet in Nederland. Hoewel over het algemeen wordt aangenomen dat mayonaise oorspronkelijk uit Nederland of België komt, is dit niet waar. Aioli, een meer knoflook-achtige saus, was de voorloper van mayonaise en de naam mayonaise verwijst naar een stad in Spanje, namelijk Mahon. Daar kon een Franse kok tijdens de 19e eeuw zijn traditionele roomsaus niet bereiden, dus improviseerde hij met wat hij had. Daaruit ontstond de mayonaise, zoals we die vandaag kennen. Wat zijn de beste gerechten bij een dergelijke kwats mayo? In dit artikel leggen we je dit graag uit.

1.De Burger

Je kan het zo gek niet bedenken of De Burger heeft er wel een burger van gemaakt. Misschien hebben ze wel de grootste collectie vegetarische burgers die je in Nederland vinden kan. Bijvoorbeeld de Portobello burger. Of heb je er liever een gemaakt van Cassave? Geen probleem! Maar ook voor diegenen die echte carnivoren zijn en niet zonder een flink stuk vlees kunnen, komen hier aan hun trekken.  En wat hoort er bij burgers? Friet en mayo, uiteraard. Een kwak mayo op je burger kan natuurlijk ook geen kwaad. De Burger maakt echt Burgers met de hoofdletter B.

Meer Amerikaanse gerechten in Eindhoven vind je hier.

2.Ribsfactory

Een gigantisch bord met goed gekruide spareribs voor je neus, vergezeld van een koud glas bier, verse frieten en een flinke bak mayo. Het is misschien wel het ultieme zaterdagavondmaal.  Voor de beste spareribs van Eindhoven ga je naar de Ribsfactory. Hier zullen ze bewijzen dat spareribs niet zomaar spareribs zijn en dat iedereen ultiem van dit gerecht kan genieten, jong of oud. Ze hebben ook killer burgers, combinatie menu's en menu's voor de kids.

A post shared by Kim Estella (@kimestella) on

Amerikaanse burgers in Amsterdam kan je hier vinden.

3.Streetfood

Iedereen die wel eens een verre reis heeft gemaakt weet wat streetfood voor je kan betekenen (namelijk, ofwel hemel, ofwel hel). Maar weinig mensen waarderen het Hollandse streetfood. En dat kom je pas goed te waarderen wanneer je het Eindhovense restaurant Streetfood binnenstapt, waar alle typisch Nederlandse snacks te verkrijgen zijn. En uiteraard weer allemaal ever lekker met mayonaisse.

4.Zaytoni

Wie heeft na een lange nacht stappen niet enorme behoefte aan een gigantische Kapsalon? Zaytoni maakt een knaller van een kapsalon, waarmee je kater als sneeuw voor de zon verdwijnt. Zaytoni's kapsalons zijn niet helemaal te vergelijken met degenen die je normaal misschien gewend bent. Hier krijg je de keus uit kip of gehakt, en dus niet het standaard döner vlees wat je kent. Maar wel met maïs, champignons, kaas, friet, mayo en ketchup en wat nog niet meer. Smullen!

5.Miss Temaki

Nou is Japans eten en sushi niet het eerste waar je aan denkt als je het over mayonaise hebt, maar wacht maar tot je deze combi van Miss Temaki geproefd hebt! Sasa Shrimprock is een van hun signatuur sushi gerechten en bijzonder is het zeker. Hier krijg je een sneeuwkrab en zwarte tijger gamba's in sushi gerold, vergezeld van een heerlijke, bijzondere, pittige mayonaise die je nergens anders te proeven krijgt.

Honger? Zin in vette hap gekregen? Deliveroo brengt het zo voor je deur.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application