1. Maaltijden-inspiraties
  2. Pasta carbonara of liever een groene pasta pesto? Wij hebben pasta's in alle kleuren van de regenboog!
Proef De Kleuren Van De Regenboog Met Pasta Carbonara en Meer

Pasta carbonara of liever een groene pasta pesto? Wij hebben pasta's in alle kleuren van de regenboog!

Mmm, pasta! Dat worden we echt nooit beu. In de zomer is er niets zo lekker als een koude pastasalade, maar ook een klassieke pasta carbonara gaat er altijd in. Pasta heb je in alle mogelijke vormen en je kunt het combineren met tal van verschillende sauzen en ingrediënten. Geen wonder dus dat pastagerechten bij iedereen zo vaak op tafel staan. En omdat wij zoveel van smaak én kleur houden, hebben wij vier verschillende pastagerechten voor jou geselecteerd in alle kleuren van de regenboog!

1  Zwarte Pasta Tartufo - Restaurant Amici

We beginnen met de kleur zwart van de Pasta Tartufo van Restaurant Amici. Truffels zijn een lekkernij die bijzonder goed smaken in combinatie met pasta. Zowel witte als zwarte truffels worden vaak gebruikt in Italiaanse gerechten. Ze geven de saus van de pasta een heerlijke intense smaak. De Pasta Tartufo van Restaurant Amici wordt gemaakt met tagliolini. Dat is een iets dunnere variant van de tagliatelle. De saus wordt gemaakt met truffelolie, truffel, boter, salie en Parmezaanse kaas. 

2. Groene Strozzapreti di Pollo e Pesto - De pasta kantine

A post shared by Sass (@x_sass_) on

Een van de eenvoudigste pastagerechten is ongetwijfeld een pasta met groene pesto. Aan dit gerecht hoeven niet veel extra kruiden worden toegevoegd omdat de groene pesto al voor veel smaak zorgt. Groene pesto wordt vaak gegeten met spaghetti of penne, maar heb je al eens strozzapreti geproefd? Dit is een pasta in de vorm van een opgerolde handdoek. Deze pasta is vooral populair in Toscane en Umbrië. Wil je deze speciale pasta graag eens proeven? Bij De pasta kantine kun je Strozzapreti di Pollo e Pesto bestellen, een pasta met gegrilde kippendijen, groene basilicumpesto, room, rucola en pijnboompitten. Een unieke en leuke variant op de gewone pasta pesto.

3. Rode Pasta all'Arrabiata - Eddy Spaghetti

Als rood je lievelingskleur is, heb je heel wat mogelijkheden in het land der pasta's. Wij kunnen maar niet genoeg krijgen van de Pasta all'Arrabiata van Eddy Spaghetti. Dit is pasta met pikante tomatensaus, knoflook en Parmezaan. In plaats van spaghetti, tagliatelle of penne, wordt dit gerecht gemaakt met conchiglie. Dit zijn zachte pastaschelpjes die je lekker kunt dopen in deze pittige, rode tomatensaus. 

4. Blauwe Panzotti - Pasta Burano

A post shared by Gelato Burano (@gelatoburano) on

Eindigen doen we met de kleur blauw. Panzotti zijn gefrituurde deeghapjes die een beetje lijken op calzone. Het is een traditioneel Italiaans deeggerecht dat meestal gevuld wordt met mozzarella, tomaten en oregano, maar er zijn heel wat variaties op deze specialiteit. De Panzotti van Pasta Burano worden gevuld met blauwe schimmelkaas en walnoten. De zoete, maar toch vrij scherpe smaak van de blauwe kaas is net wat dit gerecht nodig heeft. 

Met deze pastagerechten in verschillende kleuren kun je ons altijd een plezier doen. Ze zien er niet alleen prachtig uit, ze smaken ook hemels lekker, net zoals in Italië. Zoek je nog meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op Deliveroo en check snel Italiaanse plekjes in je buurt met de meest originele pasta's.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application