1. Maaltijden-inspiraties
  2. De beste pannenkoeken van Amsterdam: 3 hotspots
De 3 Lekkerste Pannenkoeken van Amsterdam

De beste pannenkoeken van Amsterdam: 3 hotspots

Pannenkoeken eten is altijd een feestje! Het is zo eenvoudig, maar oh zo lekker en je hebt ze in eindeloos veel variaties. Heb je zin in pannenkoeken met fruit of chocolade, American pancakes met maple siroop of natuurlijke pannenkoeken met vanille? Pannenkoeken zijn enorm geliefd bij zowel kinderen als volwassenen. Ze zijn lekker zoet van smaak en je kunt ze eten bij het ontbijt, als lunch en zelfs als tussendoortje. Heb je een uitje gepland in Amsterdam en wil je tussendoor gaan smullen van een lekkere pannenkoek? Spring dan zeker eens binnen bij een van de volgende 3 plekjes!

1. Cocotte Amsterdam - Le Chocolat

Bij Cocotte Amsterdam worden authentieke gerechten uit de Franse streek Bretagne geserveerd en dat betekent smullen voor de pannenkoekenliefhebbers onder ons! Hier kan je namelijk proeven van ambachtelijke en glutenvrije crêpes en galettes. Crêpes worden gemaakt met witte bloem en belegd met allerlei zoetigheden, terwijl galettes gemaakt worden met boekweitmeel en met hartig beleg worden gegeten. Het meel dat hier gebruikt wordt voor de pannenkoeken is 100% biologisch en komt van een kleinschalige molen uit Frankrijk. 

Als je kiest voor zoet, ga dan voor Le Chocolat! Je krijgt dan een heerlijke crêpe die bedruipt wordt met donkere chocolade. Je kan echt proeven aan de pannenkoeken dat ze bereid worden met enkel biologische en ambachtelijke producten. Chef Charlotte geeft je met haar gerechten het gevoel alsof je op een echt Frans terrasje aan het eten bent. Dit zijn ongetwijfeld de beste Franse pannenkoekjes van Amsterdam! Bon appétit!

2. The Happy Pig Pancake Shop - Everybody's Sweetheart pannenkoek

The Happy Pig Pancake Shop is de natte droom van elke pancake lover! Je hoort veel mensen zeggen dat je hier de beste pannenkoeken van Nederland kan eten en dat kunnen wij alleen maar beamen. Wat wij zo leuk vinden is dat je hier je eigen pannenkoek kan samenstellen. Je kunt je dus volledig laten gaan! Alle pannenkoeken worden hier met hoogwaardige, biologische ingrediënten bereid. Enkel pannenkoeken van topkwaliteit dus! 

De lekkerste pannenkoek die hier op het menu staat is de Everybody's Sweetheart pannenkoek met banaan, chocolade, hazelnootsaus en geroosterd amandelschaafsel. Een legendarische zoete pannenkoek waar je zeker snel voor zal terugkeren! 

3. Martin's Social Club - Sweet American Pancakes

En natuurlijk mogen we de American pancakes niet vergeten! Dat zijn heerlijk luchtige en dikke pannenkoekjes overgoten met zoete lekkernijen, zoals ze in Amerika het liefst gegeten worden. Bij Martin's Social Club kun je genieten van de Amerikaanse keuken en dus ook van traditionele American pancakes. Je kan kiezen voor Savory American pancakes met spek en maple syrup of Sweet American Pancakes. Van die laatste kunnen wij maar niet genoeg krijgen. Deze zoete pannenkoeken worden rijkelijk belegd met frambozen, blauwe bessen, aardbeien, maple syrup en slagroom. Als je dit voor je neus krijgt, word je meteen blij!

Loopt het water je ook in de mond na het lezen van al dat lekkers? Gelukkig kan je op Deliveroo snel en eenvoudig de lekkerste pannenkoeken bestellen en bij je thuis laten leveren! 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application