1. Maaltijden-inspiraties
  2. Ouderwetse Nederlandse erwtensoep - lekker en vullend!
5 x Lekkere Dikke Erwtensoep Om De Winter Mee Door Te Komen

Ouderwetse Nederlandse erwtensoep - lekker en vullend!

In de winter lijkt heel Nederland in de stemming te komen voor een stomende kom erwtensoep met rookworst of spek. Een heerlijke, vullende snert met wat roggebrood is niet alleen lekker, maar ook heel voedzaam. Spliterwten bevatten veel essentiële mineralen en vitaminen, aminozuren en vezels. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Er kruipt heel wat werk in het maken van een goede erwtensoep en de varianten uit blik zijn natuurlijk een pak minder gezond. Wil je tijd besparen en toch genieten van een geurende erwtensoep? Bij de volgende plekjes bestel je, je verse kom snert gewoon online!

1. In de Soep -  Oer-Hollandse Erwtensoep

A post shared by In de Soep (@indesoep) on

Een ambachtelijke erwtensoep, zoals het hoort. Die kun je bestellen bij In de Soep. De snert wordt hier bereid met spek en worst en geserveerd met brood van Van Menno. Lekker vullend en vol traditionele smaken. Zo hebben we het graag. De koks van In de Soep koken enkel met biologische producten die geen allergenen bevatten van lokale leveranciers . 

2. Oma's Soep -  Snert

A post shared by Oma's Soep (@omassoep) on

Wil je snert, zoals je oma het zou maken? Dan ben je bij Oma's Soep aan het juiste adres! Zoals de naam al doet vermoeden, worden alle soepen hier gemaakt door echte oma's en opa's. En natuurlijk staat de bekendste soep van Nederland hier ook op het menu. De snert wordt vers gemaakt en geserveerd met toppings van rookworst en spekjes. Lekker authentiek en je maag wordt er helemaal mee gevuld.

3. Royale Biladi -  Erwtensoep

De Marokkaanse chefs van Royale Biladi zijn meesters in het maken van een vullende erwtensoep. En dat doen ze natuurlijk op de Marokkaanse manier met olijfolie en komijn. In Marokko wordt soep vooral als voorgerecht genuttigd. De soep op zich is niet alleen erg smakelijk, je krijgt er ook altijd lekker vers brood bij. Verse erwtensoep met een Marokkaans tintje smaakt altijd bijzonder lekker in de winter.

4. De Soepkantine -  Erwtensoep

A post shared by Veronika (@vrubach) on

Hou je van een erwtensoep met lekker veel vlees? Dan zit je helemaal goed bij De Soepkantine. Hier kun je een traditionele vers gemaakte erwtensoep bestellen met rookworst, spek en karbonade. En het leuke is dat je hier ook altijd een stevige portie soep krijgt. Heb je dus even een dipje en ben je op zoek naar een vullende lunch? Laat dan meteen een grote kom verse erwtensoep van De Soepkantine jouw richting uit komen!

5. Dutchmeals -  Erwtensoep

De koks van Dutchmeals zijn gespecialiseerd in het maken van traditionele Nederlandse maaltijden. Natuurlijk kun je hier dus ook terecht voor een authentieke erwtensoep met rookworst. De erwtensoep wordt vers gemaakt en bezorgd in slimme bakjes, zodat de kwaliteit steeds optimaal is. En bij zo'n handig bakje lekkere verse erwtensoep krijg je ook nog vers brood. Een verzadigende en overheerlijke winterse lunch!

Wat is er leuker dan je te verwarmen met een verse kom erwtensoep? Lekker op de traditionele Nederlandse wijze of met een Marokkaanse toets. Op Deliveroo kun je gemakkelijk een verse kom erwtensoep bestellen en natuurlijk nog heel wat andere winterse soepen. 

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application