1. Maaltijden-inspiraties
  2. Een onvergetelijke rijsttafel - Deze 4 gerechten met rijstsoorten van over heel de wereld zijn tongstrelend lekker!
4 x De Lekkerste Rijsttafel Met Verschillende Rijstsoorten

Een onvergetelijke rijsttafel - Deze 4 gerechten met rijstsoorten van over heel de wereld zijn tongstrelend lekker!

Rijst kan op erg veel plekken in de wereld groeien, vandaar dat er wel honderden soorten rijst bestaan. Er is geen enkel ander voedingsmiddel dat zo veel en zo vaak wordt gegeten als rijst, en dit over de hele wereld. Dat komt omdat rijst goedkoop en voedzaam is én je kan het verwerken in allerlei gerechten. Maar welke rijstsoorten zijn er zoal en in welke gerechten smaken ze het best? Wij zochten het voor je uit en maakten een selectie van de lekkerste soorten rijst én passende gerechten. Laat je dus maar lekker verleiden door deze heerlijke rijsttafel.

1. Witte rijst - Ham Yeu Yuk Phen

A post shared by Nini (@ninichan23) on

China is enorm groot, elk gebied heeft dan ook zijn eigen traditionele keuken. De meest bekende is de Kantonese keuken, waar vooral gewerkt wordt met witte rijst. Deze rijst wordt vermengd met verse ingrediënten, kruiden en heerlijke sauzen. Wil je graag proeven van authentieke Kantonese gerechten? Dan moet je bij Oriental Express zijn. Bij alle gerechten die hier op het menu staan krijg je een portie van die typische witte rijst. Probeer zeker de Ham Yeu Yuk Phen, dit is een moeilijke naam voor een gerecht met gebakken varkensgehakt, garnalen en een beetje gezouten vis. Erg lekker in combinatie met de witte rijst.

2. Jasmijnrijst - Neua Prik Thai Dam

Jasmijnrijst of pandanrijst is een langkorrelige rijstsoort die afkomstig is uit Thailand. Deze bloemige rijst heeft een lekkere, nootachtige smaak en past perfect bij een wok- of currygerecht. Wij kozen voor de Neua Prik Thai Dam, een overheerlijk wokgerecht dat je kunt bestellen bij Khao, een Thais restaurant. Je krijgt daar een geurende schotel met roergebakken rundvlees, knoflook, zwarte peper en een portie witte jasmijnrijst. 

3. Basmatirijst - Chicken Tikka Madras

A post shared by lynx Ljubisha (@lynxljubisha) on

Basmatirijst is ook een langkorrelige rijstsoort die vooral in het noorden van India voorkomt. In deze regio wordt deze rijst heel vaak klaargemaakt en verwerkt in traditionele Indiase gerechten, zoals bijvoorbeeld kip tikka masala. Basmatirijst is een iets drogere rijst met een fijne smaak. Wij vinden deze rijst bijzonder lekker bij de Chicken Tikka Madras van India Paradise. Dit is een curry met gemarineerde gegrilde kip op traditioneel Indiase wijze met kruiden en kerriesaus. 

4. Sushirijst - Sushi rolls

A post shared by Maïsha (@el33ta) on

Een rijstsoort die ook erg populair is, is sushirijst. Dit is een heerlijke witte, kleverige rijst die gebruikt wordt bij het maken van sushi, maar ook vaak verwerkt wordt in risotto of desserts. Sushirijst is korter en ronder van vorm en heeft een hoog percentage aan zetmeel. Bij Happy Sushi Rotterdam kun je je helemaal laten gaan. Hier bestel je de lekkerste sashimi, maki, nigiri en nog tal van andere speciale sushi rolls. Sticky rijst in combinatie met rauwe vis, groenten en heerlijke sausjes. Daar kunnen wij niet aan weerstaan!

Wij weten ondertussen welke soorten rijst en gerechten wij regelmatig op het menu zetten. Kan jij ook niet wachten om te smullen van een geurende rijsttafel? Ga dan snel naar Deliveroo en geef meteen je bestelling door.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application