1. Maaltijden-inspiraties
  2. Omelet met groenten en omelet op Japanse wijze - proef de verrassende smaken van de omelet!
De Lekkerste Omelet Met Groenten En Meer Unieke Varianten

Omelet met groenten en omelet op Japanse wijze - proef de verrassende smaken van de omelet!

Een omelet bij het ontbijt of de lunch smaakt bijzonder goed. Een omelet is een heel eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met eieren die vooraf geklutst worden. Door het klutsen wordt de omelet lekker luchtig. Een omelet kun je met enkel eieren maken, maar je kan er ook heel wat andere ingrediënten aan toevoegen. Heb je bijvoorbeeld graag groenten, dan is een omelet met groenten ideaal. Je kan ook experimenteren met diverse kruiden en je kan ook vlees of kip toevoegen. Wil je graag eens wat nieuwe smaken uitproberen? Dan geven wij je alvast graag de nodige inspiratie.

1. Omelet uit de oven

A post shared by s. (@poisonsabrinaa) on

Een omelet wordt bijna altijd gebakken in een pan, maar wist je dat je ook omelet in de oven kan bakken? Dit geeft de omelet een iets andere smaak. Bij Bloemers kun je zo'n heerlijke omelet uit de oven bestellen met toast. Daarnaast staat hier ook uitsmijter op het menu. Deze twee worden vaak met elkaar verward. Het verschil tussen een omelet en een uitsmijter is dan ook vrij klein. Bij het maken van een omelet worden de eieren op voorhand geklutst en bij een uitsmijter worden de dooiers heel gelaten. Uitsmijters worden meestal gegeten met vleeswaren of brood en een omelet kan je ook perfect alleen of vegetarisch eten.

2. Japanse omelet

A post shared by Kwok Wah Wong (@kwok_wah) on

Een omelet zou je niet meteen in verband brengen met sushi, maar toch staat er op Japanse menukaarten ook heel vaak omelet. De naam omelet wordt echter niet gebruikt. Tamago is de benaming voor Japanse omelet. Tamago is niet zomaar een omelet zoals wij hem maken. Het blijkt een van de moeilijkste gerechten te zijn in de Japanse keuken. Bij het klutsen van de eieren mag er niet teveel lucht in geschept worden en de juiste kruiding is ook heel erg belangrijk. Wanneer de omelet klaar is, wordt hij in stukjes gesneden en geserveerd op nigiri of in een makiroll gedraaid met een sausje. Wil je proeven van lekkere tamago? Dan zit je bij Shinto helemaal goed.

3. Omelet met kaas en tonijn

Een omelet kun je perfect vegetarisch eten met enkel eieren of extra groenten. Natuurlijk kun je ook stukjes vlees of vis toevoegen. Tonijn smaakt bijvoorbeeld heel erg lekker in combinatie met gebakken eieren. Bij Palop kun je een omelet met kaas en tonijn bestellen op een vers broodje. De tonijn geeft de omelet een intensere smaak. Zeker voor mensen die van vis houden is dit een echte aanrader.

4. Olijven omelet

A post shared by Dieke van der Spek (@ludieke) on

Wil je graag een zuiderse draai geven aan je omelet? Voeg dan olijven toe! Bij ZO, Zoet & Zout kun je een witte of bruine boterham bestellen met een olijvenomelet. Die wordt gemaakt met olijven, avocado, zoetzure paprika, aioli, komkommer en citroenmayonaise. Deze zomerse omelet doet je verlangen naar hoge temperaturen!

Met een omelet kun je alle kanten uit. Combineer het met je favoriete groenten of een stukje kip of vis of eet een omelet op Japanse wijze. Nog meer lekkere gerechten met omelet vind je op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application