1. Maaltijden-inspiraties
  2. Olé! Mexicaanse lekkernijen in Den Haag
De Echte Traditionele Mexicaanse Keuken Proef Je In Den Haag

Olé! Mexicaanse lekkernijen in Den Haag

Taco's, tortilla's, quesadilla's en burrito's, het zijn allemaal traditionele Mexicaanse gerechten. De Mexicaanse keuken is een combinatie van zoete, zure en sterke smaken. De meeste gerechten hebben een basis van maïs, bonen en avocado en worden verrijkt met heerlijke kruiden en specerijen. Mexicanen houden enorm van pittig en goed gekruid eten. Ze gebruiken maar liefst 250 verschillende soorten pepers in hun gerechten! Wees dus gewaarschuwd tijdens het proeven van al die Mexicaanse lekkernijen.

De Mexicaanse keuken is ook een heel creatieve keuken. Er wordt bijna nooit iets weggegooid. Zo worden oude tortilla's gebakken en omgetoverd tot krokante tortilla chips. Doop ze daarna nog even in een lekkere, romige guacamole of pittige salsa en je hebt meteen een heerlijke snack.

Heb je zin in een kleurrijke maaltijd vol verschillende smaken en lekkere cocktails? Dan is de Mexicaanse keuken een fantastisch idee! En in Den Haag weten ze perfect hoe ze een authentieke Mexicaanse maaltijd op tafel moeten toveren. Wij selecteerden voor jou de twee beste Mexicaanse restaurants van Den Haag!

1. Kua Mexican Kitchen

A post shared by JuutRoos (@juutroos) on

De chef van Kua Mexican Kitchen, Daniel Muñoz, weet als geen ander hoe je een traditioneel Mexicaans gerecht moet klaarmaken. Hij is afkomstig uit Monterrey, een industriestad in het noordoosten van Mexico. Hij opende Kua Mexican Kitchen omdat hij geen authentiek Mexicaans restaurant kon vinden in Nederland en daar graag verandering in wilde brengen. De gerechten worden hier duidelijk met zorg en liefde gemaakt. Je merkt dat de kok echt gepassioneerd is door zijn vak.

Op de menukaart staan traditionele Mexicaanse gerechten zoals ze in Mexico worden klaargemaakt. Er zijn zowel gerechten met vlees en vis als vegetarische varianten. Een pluspunt is dat het eten hier niet super pikant is. Het is dus toegankelijk voor iedereen. Ook voor mensen die de pittige smaken van Mexico niet gewend zijn. Wil je het toch graag extra pikant, dan is dat ook geen probleem. Er wordt met ieders wensen rekening gehouden.

2. Mad Mex Hofhouse

Bij Mad Mex Hofhouse kun je proeven van heerlijke Mexicaanse gerechten die ter plaatse vers bereid worden met de beste ingrediënten. Het menu is enorm uitgebreid en staat vol met lekkere burrito's, taco's, quesadilla's en nacho's. Je kan kiezen voor vlees, vis of vegetarisch. Bij Mad Mex kan je proeven van echte Mexicaanse streetfood. Zo kun je bijvoorbeeld smullen van een street chicken burrito bowl. Dat is een burrito die gevuld wordt met kip, rode paprika, geroosterde maïs, rijst en zwarte bonen. Voeg daar nog een mango salsa of een verse guacamole aan toe en je feestmaal is compleet!

Kan jij ook niet wachten om je tanden in een heerlijk gevulde burrito te zetten? Dat hoeft ook helemaal niet! Ga naar Deliveroo en vind tal van Mexicaanse gerechten om van te smullen.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application