1. Maaltijden-inspiraties
  2. De nieuwste eettrend - gerechten van zoete aardappel
De Nieuwste Eet Trend - Gerechten Van Zoete Aardappel

De nieuwste eettrend - gerechten van zoete aardappel

De allernieuwste eettrend komt uit onverwachtse hoek. Met de zoete aardappel kan je echter zoveel meer dan je zou denken. De van oorsprong Amerikaanse knol wordt steeds meer gebruikt. Inmiddels staat hij maar liefst op de zevende plaats van meest belangrijke voedselgewassen, na onder andere rijst, maïs en tarwe. Met de zoete aardappel kan je talloze exotische, en minder exotische, gerechten bereiden. Van heerlijk kruidige vegetarische curries tot frietjes gemaakt van zoete aardappel: hier vind je de lekkerste dingen gemaakt van deze knol.

1.Hamburger

Van zoete aardappel is een perfecte vegetarische burger te creëren. Zo kan je ze raspen, mixen met kruiden en eieren en burgers van maken. Of je doet het zoals restaurant Hamburg in Rotterdam doet: de burger maken zij van pinda's en kokosnoot. Deze wordt afgetopt met pittige zoete aardappel, salade en saus. Doe daar een lekker vers volgranen broodje bij en je hebt de meest gezonde burger ter wereld, ongetwijfeld!

2.Courgette-zoete aardappel burger

Een andere heerlijke burger is de combinatie van courgette en zoete aardappel. Deze burger kan helemaal veganistisch gemaakt worden en is super gezond. Hoe Gys de burger precies maakt, blijft een beetje een geheim, maar het staat wel vast dat Gys een voorstander is van zoete aardappel. Naast de burger heeft het restaurant namelijk ook een heerlijke spread gemaakt van de zoete aardappel, waarmee het de lekkerste sandwiches maakt. Of wat dacht je van een zoete-aardappel soep met sinaasappelsap?

3.Zoete aardappel-pecan maaltijdsalade

Niks is gezonder en lekkerder dan een frisse maaltijdsalade. Gelukkig worden we daar door de jaren heen steeds creatiever mee en kan je er nu enorm veel kanten mee op. De nieuwe ontdekking van het jaar is de zoete aardapppel-pecan maaltijdsalade. Restaurant Gezond maakt een absolute killer van een maaltijdsalade. Mocht je nu op je werk zitten en toe zijn aan een goede gezonde lunch, dan heb je geluk. Ze komen 'm gewoon brengen! Gezond maakt deze maaltijdsalade met een mix met bosuien, rozijnen, agave siroop, een boel kruiden en een heerlijke dressing. Geheel veganistisch, super gezond en voorzien van alle voedingswaarden die je nodig hebt.

4.Surendra's curry

Als jij wel een beetje een curry-mens bent, moet je nu stoppen met lezen en eigenlijk gewoon gelijk bij Wagamama bestellen. Zij maken de beste curries van Rotterdam. Een van hun specialiteiten is Surendra's curry, een curry die je nergens anders tegen zal komen. Het is een enorm rijke en pittige groene curry, met jalapeño pepers, dus alleen voor degenen met een vuurvaste mond. De curry is gevuld met gember en zoete aardappel, en wordt geserveerd met sesamzaadjes en gestoomde rijst.

A post shared by A. (@instarch_) on

5.Sweet Potato Fries

Voor iedereen die eens wat anders wil dan de standaard frietjes, en tevens ook iets gezonder, zijn er nu de zoete aardappel patatten. Bij Hudson in Rotterdam kan je de beste burgers van de stad halen, en deze komen met gewone frieten of met frieten van zoete aardappel. De zoete aardappel frieten zijn er zeker een die je eens moet proberen, naast de burgers van Hudson natuurlijk.

Regent het? Geen probleem. Deliveroo bezorgt je eten vers en warm voor je deur.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application