1. Maaltijden-inspiraties
  2. Maak Moeiteloos Gezonde Keuzes In 2018, Van Zoete Aardappel Patat En Gezonde Sapjes Tot Verse Soep!
Zoete Aardappel Patat En Andere Gezonde Alternatieven

Maak Moeiteloos Gezonde Keuzes In 2018, Van Zoete Aardappel Patat En Gezonde Sapjes Tot Verse Soep!

Heb je je voorgenomen om dit jaar wat meer op je gezondheid te letten? Maak het jezelf dan zo gemakkelijk mogelijk. En dat kun je doen door zo lekker mogelijk te blijven eten. Vervang gewoon enkele ongezonde ingrediënten door een gezonder alternatief en je zal niet eens merken dat je je levensstijl aanpast. Vervang die patat bijvoorbeeld door zoete aardappel patat en probeer eens raw cake in plaats van gewone cake. En wat dacht je van gezonde sappen boordevol vitaminen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder vind je alvast enkele lekkere tips om mee te beginnen.

1. Zoete aardappel frietjes ipv patat

A post shared by SNCKBR (@snckbrofficial) on

Zoete aardappelen bevatten minder koolhydraten dan gewone aardappelen en bovendien smaken ze ook lekker zoet. Dit is dus een switch die je gemakkelijk kunt maken zonder dat je die oude aardappelen mist. Je kan dus gewoon van lekkere frietjes blijven genieten. Snakken doen we allemaal graag en als je gezond wilt snacken moet je bij SNCKBR West zijn. Hier staan heel wat lekkere guilty pleasures op het menu, waar je je toch niet schuldig over hoeft te voelen. Alles wordt hier namelijk gemaakt met gezonde ingrediënten. Kies dus een lekker gerecht uit met als bijgerecht Net-Niet-Friet Uit De Oven. Dit zijn frietjes van zoete aardappelen uit de oven. Lekker en gezond!

2. Raw Chocolate Cake ipv gewone chocolade taart

A post shared by Raquel (@kelmaral) on

Wat chocolade af en toe, dat hebben we nu eenmaal nodig om te overleven. Maar smullen van lekkere chocolade kan ook op een gezonde manier. Ruil jouw gewone stuk chocolade taart eens in voor een raw exemplaar. Dat is ook super lekker omdat je die alles overheersende chocolade smaak hebt. Bij Zest for life kun je proeven van zo'n raw chocolate cake. Deze is veganistisch en geheel suiker- en glutenvrij.

3. Gezonde juice ipv frisdrank

De hele dag door water drinken is misschien een beetje saai en daarom heb je af en toe de neiging om naar frisdrank te grijpen. Vervang die frisdrank liever door een gezond sapje. Dit smaakt ook heerlijk fris en zoet en het zit vol gezonde vitamines en mineralen. Bij Juice Brothers heb je heel veel keuze. Van zodra je hier één sapje hebt gedronken, ben je die frisdrank meteen vergeten.

4. Vegan burger ipv hamburger

A post shared by Maxx P. (@wvxx) on

Een vette hamburger, daar kun je soms echt niet aan weerstaan. Maar tegenwoordig heb je ook ontzettend lekkere vegan opties. Bij Ellis Gourmet Burger kun je bijvoorbeeld een vegan burger bestellen die gemaakt wordt van rode biet en andere lekkere groenten. Een echte aanrader!

5. Soep ipv sandwich

A post shared by In de Soep (@indesoep) on

Als lunch ga je al snel grijpen naar een ongezonde sandwich met vette sauzen en beleg. Een beter alternatief voor de lunch is een dampend kopje soep. En dat smaakt minstens even lekker. De chef-koks van In De Soep maken alle soepen op ambachtelijke wijze en met biologische ingrediënten. Zo'n geurende tas soep daar warm je meteen van op en het is nog gezond ook.

Met slechts enkele kleine veranderingen kun je al een pak gezonder leven. Op Deliveroo vind je nog meer lekkere en gezonde maaltijden.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application