1. Maaltijden-inspiraties
  2. A taste of Mexico in Rotterdam!
Bestel heerlijk Mexicaans in Rotterdam met Deliveroo

A taste of Mexico in Rotterdam!

Een sombere herfstdag, je hebt geen zin om te koken of het huis uit te gaan? Zin in een speciaal gerecht dat je zelf niet kan maken? Wel, Mexicaans klinkt dan perfect toch?! Of je nu zin hebt in taco's, tortilla's, quesadilla of een burrrrito (met de rollende r), je vindt het allemaal in Rotterdam! Nog nooit Mexicaans gegeten?

Hier alvast Mexicaans voor beginners: een burrito bestaat uit een tortilla op basis van tarwebloem en is vaak gevuld met hartige bonen, vlees, kaas, salsasaus en andere ingrediënten. Deze tortilla wordt dan opgerold zodat de hele vulling binnenin de tortilla zit. Gesnapt? Niet helemaal? Wel, probeer het gewoon uit! Nog nooit een taco gegeten? Wel, een taco is wat wij in Nederland kleine wraps noemen. Het zijn kleinere tortilla's van bloem of maïs die gevuld kunnen worden met werkelijk alles! Quesadilla's zijn tortilla's enkel gevuld met gesmolten kaas, yummie! Ik denk dat je er nu wel klaar voor bent. Hieronder vind je de 2 beste Mexicaanse restaurants in Rotterdam. Smakelijk!

1. Xoco

Bij Xoco eet je echt authentiek Mexicaans. Transparantie, verse ingrediënten en kwaliteit; daar draait het om bij Xoco. Zo heeft de eigenaar meerdere slagers getest en daarna de beste geselecteerd, koopt hij wekelijks de groenten in op de markt en verkiest hij liever marinades en pepers om het gerecht zijn smaak te geven in plaats van zout. Je vind er maar liefst 5 verschillende burrito's: met gegrilde kip, steak, pikant rundsvlees, gestoofd varkensvlees en een vegetarische burrito. Elke burrito komt met rijst en bonen en bovendien kies je daarna uit verschillende vullingen zoals: fajita veggies, verse tomatensalsa of geroosterde chili-corn salsa. De laatste stap is het kiezen van finger-linking good toppings zoals Adobo tomatensaus, geroosterde groene chili saus, pico de gallo saus en zoveel meer! Voor de de grote eters kan je ook altijd voor extra vlees en guacemole vragen voor een zacht prijsje! Geen fan van de tortilla? Neem dan gewoon de Burrito bowl: same same but different! Verder vind je bij Xoco ook nog overheerlijke taco's. Are you completely sold on this? Bestel je burrito's en laat ze aan huis bezorgen. Tip: maak er een heerlijke Caipirinha bij en de avond kan niet meer stuk! 

2. KUA Taco Bar

A post shared by KUA Taco Bar (@kua_taco_bar) on

Bestel bij KUA Taco bar heerlijke homemade tortilla chips, helemaal hand gemaakt! Als hoofdgerecht kan je er terecht voor onder andere overheerlijke taco's. Je hebt er keuze uit vier verschillende taco's die steeds per drie geserveerd worden. De pulled meat taco's en tinga (kip in pikante saus) chipotle chicken tacos zijn het meest gewild! Verder serveren ze hier ook enchiladas, dit is een maïstortilla bedekt met tomatensaus en rode peper en zijn doorgaans gevuld met vlees, kaas, bonen en groenten. Ze worden steeds opgerold geserveerd en komen per twee, aangezien ze wat groter zijn! Onze favoriet: de chiken enchiladas verdes.

Kan jij ook niet wachten om heerlijk Mexicaans te bestellen na het lezen van dit artikel? Neem een kijkje op Deliveroo en laat je wens in vervulling komen! Enjoy!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application