1. Maaltijden-inspiraties
  2. Mexicaans, Aziatisch of Turks avocado restaurant? Hier moet je zijn!
Avocado Restaurant? Hier Vind Je Veelzijdige Avocado Gerechten

Mexicaans, Aziatisch of Turks avocado restaurant? Hier moet je zijn!

Avocado lovers beginnen hun dag met verse avocado in een smoothie of op toast. Bij de lunch voegen ze nog wat plakjes toe aan hun salade en ze verwerken deze heerlijke groene vrucht zelfs in een dessert. Krijg jij ook niet genoeg van avocado's en ben je steeds op zoek naar het beste avocado restaurant? Dan hebben wij goed nieuws! Wij selecteerden voor jou 5 internationale gerechten met avocado.

1. Burgers & Veggies - Grilled Veggies Salad

Een salade is pas echt lekker met enkele verse schijfjes avocado. Bij Burgers & Veggies kun je de lekkerste salade met avocado bestellen. De Turkse chef van dit restaurant heeft oog voor verfijnde combinaties en werkt enkel met de meest verse producten. De Grilled Veggies Salad wordt gemaakt met gemengde sla, gegrilde groenten, gegrilde paprika, gegrilde ui, feta, avocado, olijf- en limoensap. Een frisse mengeling van verse groenten, dat is de perfecte gezonde lunch.

2. Happy Earth - Buddha Bowl

A post shared by Fee (@myvegantasticlife) on

Bij Happy Earth draait alles rond gezonde voeding. De koks maken elke dag verse maaltijden met producten van lokale boeren. In dit restaurant wordt bovendien rekening gehouden met mensen met allergieën, veganisten en vegetariërs. En natuurlijk passen avocado's perfect in zo'n gezonde keuken. Avocado's zijn niet alleen erg lekker, ze zijn ook super gezond. De Buddha Bowl van Happy Earth bestaat uit bruine rijst, rauwe en gestoomde groenten, kikkererwten, avocado, kiemen en kimchi en een tahini-knoflook dressing.

3. Bio Bodega - Vegan Club Sandwich

Ben je veganist en krijg je niet genoeg van avocado? Dan is de Vegan Club Sandwich van Bio Bodega helemaal jouw ding! Deze sandwich wordt bereid met avocado, vegan kaas, vegan mayo, komkommer, paprika puree, tomaten en chips. Een beetje geïnspireerd op de Mexicaanse keuken met die heerlijke avocado en krokante chips. Daar wil je echt graag je tanden in zetten! In dit biologische restaurant wordt er slechts 1 keer per week vlees gebruikt. Hier heb je dus lekker veel plantaardige opties.

4. Baker & Moore - Vegan 3.0

A post shared by nsfavourites (@nsfavourites) on

Nog meer veganistische lekkernijen met avocado vind je bij Baker & Moore. En het leuke is dat je hier zelf je eigen salade of sandwich kan samenstellen. Wil je dus graag extra veel avocado? Dan is dat perfect mogelijk! Kun je toch niet kiezen? Ga dan voor de Vegan 3.0. Dit is een heerlijke salade met geroosterde paprika's, pompoen crème, avocado, tomaat en ui. Nog een pluspunt is dat je hier naast lekkere sandwiches en salades ook verse sapjes en gezonde snacks kan bestellen!

5. Chung - Avocado Coquilles

A post shared by Chung (@restchungrdam) on

En ook in de Aziatische keuken wordt er volop gewerkt met verse avocado's. Mag het een beetje specialer? Dan moet je bij Chung zijn. Hier kun je als voorgerecht Avocado Coquilles bestellen! Je krijgt dan een mooie, verse coquille met avocado crème, pittige cocktailsaus en Oud Rotterdamse kaas. Een heerlijk hapje dat zowel zacht als scherp van smaak is.

Gerechten met avocado vind je in alle mogelijke vormen. Het is ontzettend lekker en je doet er je lichaam ook een groot plezier mee. Nog meer heerlijke maaltijden met avocado vind je op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application