1. Maaltijden-inspiraties
  2. Inspiratie uit Marrakech - De lekkerste Marokkaanse gerechten
De Lekkerste Gerechten Van Marokko

Inspiratie uit Marrakech - De lekkerste Marokkaanse gerechten

Marrakech is een stad die druk bezocht wordt door mensen die graag willen kennismaken met de Marokkaanse keuken. In deze bruisende stad draait alles rond kruiden. Van ras-el-hanout tot komijnzaad en paprikapoeder. Een van de meest gekende gerechten zijn de tajine's die gemaakt worden van heerlijk geurende stoverij. Maar Marokko heeft nog heel wat meer te bieden dan dat. Heb je al eens geproefd van een rijkelijk gevulde harira soep of van een pastilla met kip? Wij zetten voor jou de lekkerste Marokkaanse gerechten op een rij.

1.Vegan couscous met cranberries

A post shared by Puur Pien (@puur_pien) on

De eerste kennismaking met de Marokkaanse keuken begint ongetwijfeld met het eten van couscous. Dit zijn kleine tarwekorrels die worden geweekt en geserveerd worden bij groenten of vleesgerechten. In Marokko wordt couscous vooral op vrijdag gegeten, nadat iedereen naar de moskee is geweest. Couscous wordt op allerlei verschillende manieren klaargemaakt. Bij Puur Pien kun je bijvoorbeeld genieten van een vegan couscous met cranberries. Deze couscous wordt klaargemaakt met erwtjes, amandelen en peterselie. Couscous heeft op zich niet veel smaak, maar doordat er veel kruiden, ingrediënten en sauzen aan worden toegevoegd, is het uitgegroeid tot een enorm populair gerecht waar je alle kanten mee uit kan.

2.Harira

A post shared by Boussaid (@boussaid6842) on

Een van de meest gekende soepen van Marokko is de harira. Dit is een pittige soep met tomaten, bonen, linzen en kikkererwten en soms wordt ze ook aangevuld met lamsvlees. Bijna elke Marokkaanse maaltijd start met harira soep. Bij Royale Biladi kun je proeven van traditionele harira soep met Marokkaans brood. Deze Marokkaanse soep smaakt bijna nergens hetzelfde omdat bijna iedereen zijn eigen ingrediënten toevoegt. Het is lekker voor bij de lunch of als voorgerecht.

3.Pastilla van kip en amandelen

De Marokkaanse keuken is ook heel erg gekend voor zijn pastilla's. Dit zijn rijk gevulde hartige taarten van filodeeg. Tijdens Marokkaanse bruiloften of andere gelegenheden worden vaak kip pastilla's geserveerd als hoofdgerecht. Pastilla's zijn zowel hartig als zoet van smaak, omdat er meestal kaneel, suiker en amandelen in verwerkt worden. En dit is ook zo bij de pastilla van kip en amandelen van Topkapi. Deze pastilla wordt gevuld met kip en amandelen uit de oven, net zoals die in Marokko wordt klaargemaakt.

4.Tajine kip

En wat zou Marokko zijn zonder zijn overheerlijke tajine's? Er bestaan honderden varianten op de tajine. Dit is een geurige stoofschotel met groenten, vlees, kip of vis. De ingrediënten worden gegaard in een Marokkaanse aardewerken stoofpot. Tijdens het garen slaat de condens neer in het deksel en loopt het weer terug in de pan. Het heeft wel iets weg van de werking van een braadpan. Door deze manier van garen, worden alle smaken en voedingsstoffen in het gerecht behouden met als resultaat dat je maaltijd vol smaak zit en ook nog eens gezond is. Tajine wordt heel vaak klaargemaakt met kip. Bij Al Hayat wordt de tajine kip bereidt met aardappel, pruimen, amandelen en nectarine en geserveerd met couscous. Na deze maaltijd voel je je helemaal voldaan!

Marokkaanse gerechten zitten boordevol smaak door de vele kruiden en de lekkere verse ingrediënten. Kijk snel op Deliveroo voor nog meer lekkers!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application