1. Maaltijden-inspiraties
  2. Mamma Mia! 5 legendarische Italiaanse pizza's
De Lekkerste Italiaanse Pizza's Van Nederland

Mamma Mia! 5 legendarische Italiaanse pizza's

Pizza is overal ter wereld een van de meest geliefde gerechten, en ook in Nederland is dat niet anders. Het is de ideale oplossing voor als je zelf geen zin hebt om te koken, het smaakt heerlijk en je bent er helemaal mee gevuld.

Vrijwel elke stad in Nederland heeft één of meerdere pizzeria's. Het Italiaanse Napoli is de stad waar de eerste pizza gemaakt werd. De eerste pizza's waren heel eenvoudig en bestonden enkel uit tomaat, kaas en basilicum. Deze ingrediënten symboliseerden de drie kleuren van de Italiaanse vlag. Vandaag de dag worden pizza's rijkelijk belegd met alle mogelijke ingrediënten. Wij zochten voor je uit waar je in Nederland terecht kan voor een lekkere authentieke Italiaanse pizza.

1. Il Tartufo - Pizza Tartufo

[[Instagram:BWsarnhhRG-]]

Il Tartufo is een Italiaans restaurant waar enkel gekookt wordt met ambachtelijke producten die rechtstreeks uit Italië komen. Hier krijg je het gevoel alsof je echt in Italië van een heerlijke pizza aan het smullen bent. De menukaart staat vol met traditionele pizza's met de lekkerste ingrediënten. De Pizza Tartufo is echt een toppertje. Deze pizza wordt rijkelijk belegd met tomatensaus, verse mozzarella, rood lof, schapenkaas, champignons, truffelsaus en zwarte olijven.

2. Il Peperoncino - Pizza Borromea

A post shared by ByJay010 (@joliet010) on

Bij Il Peperoncino kun je proeven van traditionele en verse pizza's en pasta's die met veel liefde worden klaargemaakt. Onze favoriet is ongetwijfeld de Pizza Borromea; een pizza met tomatensaus, mozzarella fior di latte, ham, champignons en basilicum. Je proeft dat alle ingrediënten op de pizza kraakvers en van hoge kwaliteit zijn.

3. Pizza Dennis - Pizza Pepperoni

Een van de populairste pizza's is de Pizza Pepperoni. Het is een eenvoudige pizza met weinig ingrediënten, maar deze pizza heeft dan ook niet veel nodig. Die heerlijke, knapperige schijfjes pepperoni geven enorm veel smaak. De Pizza Pepperone van Pizza Dennis is een echte aanrader. Deze pizza wordt gemaakt met tomatensaus, kaas en pepperoni. Eenvoudig, maar overheerlijk!

4. Il Sogno - Pizza Puttanesca

A post shared by Andra Stefan (@amsterdamming) on

Al het goede dat Italië te bieden heeft vind je bij Il Sogno in Amsterdam. Van zoetigheden, wijnen en olijfolie tot schepijs, vers gebakken brood, focaccia en natuurlijk authentieke pizza's die in een steenoven gebakken worden. Er staan zoveel lekkere pizza's op de menukaart, dat het moeilijk wordt om een keuze te maken. Voor de liefhebbers van ansjovis is de Pizza Puttanesca een fantastische optie. Deze pizza wordt bereid met tomaat, mozzarella, ansjovis, knoflook, taggiasche olijven en kappertjes. 

5. De Eetalage - Pizza Formaggi

A post shared by Marty! ⭐ (@martycb) on

De Eetalage is een Italiaanse traiteur waar je de beste Italiaanse pizza's kan eten. Een pizza met extra veel kaas, daar kunnen we alleen maar blij van worden. De Pizza Formaggi van De Eetalage wordt bestrijkt met tomatensaus, buffel mozzarella, gorgonzola, geitenkaas, Parmezaanse kaas en zwarte peper. Deze heerlijke, cheesy pizza geeft je een zalig voldaan gevoel.

Is een goede Italiaanse pizza ook een van jou lievelingsgerechten? Dan ben je bij Deliveroo op de juiste plek! Hier kun je kiezen uit enorm veel traditionele pizza's die meteen jouw richting uitkomen. Buon appetito!

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application