1. Maaltijden-inspiraties
  2. Libanees brood en focaccia - deze maaltijden draaien helemaal rond brood
Libanees Brood Met Kaas En Andere Gerechten Met Brood

Libanees brood en focaccia - deze maaltijden draaien helemaal rond brood

Bij brood denk je meteen aan een ontbijt of lunchgerecht, maar ook 's avonds kun je lekkere gerechten met brood eten. Een vers gebakken brood kun je de hele dag door eten. Brood kun je gemakkelijk combineren met andere ingrediënten. Het zorgt ervoor dat je je goed gevuld voelt en het voordeel is dat brood ook heel divers is. Je hebt Libanees brood dat erg lekker smaakt met hummus, een krokante tosti is ideaal voor als je zin hebt in iets hartigs en ook zoete broodjes heb je in overvloed. Wil jij nog meer heerlijke gerechten met brood ontdekken? Dan zit je hier helemaal goed!

1. Manouche

In Libanon zweren ze bij manouche. Dit is een platbrood dat de vorm heeft van een pizza of pannenkoek. In Libanon wordt dit heerlijke brood vaak op straat gebakken in een oven die eruitziet als een omgekeerde wok. Manouche is altijd een onderdeel van een volledige maaltijd. Het wordt vrijwel nooit alleen gegeten. Dit platbrood wordt vaak besmeerd met za'atar, een speciaal kruidenmengsel. Er zijn tal van verschillende varianten met vlees, kip, groenten en kaas. Bij The Lebanese Sajeria heb je een geweldige keuze. 

2. Focaccia

In Italië kun je de lekkerste focaccia bestellen. Dit is een luchtig brood dat belegd kan worden met ham, kaas, tomaten en andere ingrediënten. Het kan ook zo gegeten worden met wat olijfolie en je kan er ook een heuse pizza van maken. Bij Il Sogno kun je niet alleen lekkere pizza's bestellen, maar ook focaccia met rozemarijn, olijfolie, cherrytomaatjes, Taggiasche olijven en knoflook. Op die manier heb je meteen een volledige en goed vullende maaltijd. Lekker als middag- of avondmaal.

3. Sandwich

A post shared by Florence (@flo_mhi) on

De sandwich is een echte klassieker in Nederland. We eten het heel vaak bij het ontbijt of bij de lunch. Een sandwich kun je beleggen met alle ingrediënten die je lekker vindt. Vandaar dat het zo populair is bij zowel jong als oud. Een sandwich met Nutella of een sandwich met kaas en groenten. Het hangt er maar van af waar je op dat moment zin in hebt. De keuze is echt eindeloos. Wil je graag een snelle lunch? Bestel dan meteen jouw favoriete sandwich bij Caffe Esprit.

4. Tosti

De tosti blijft in Nederland razend populair. Dit gerecht met brood is ondertussen uitgegroeid tot een echte trend. De klassieke tosti met ham en kaas is al lang niet meer de enige optie. Tegenwoordig heb je tosti's met alle mogelijke ingrediënten. Er zijn zelfs restaurants die enkel en alleen tosti's verkopen in verschillende smaken. The Tosti Club is onze favoriete plek voor als we zin hebben in een heerlijke tosti. Kies voor een Asian tosti met sambal, kip en pindakaas of een tosti met tacosalsa en gekruid gehakt. Natuurlijk staat de klassieke tosti met ham en kaas hier ook op het menu.

Een maaltijd met brood is altijd een goed idee. Het is eenvoudig, lekker en het stilt je honger meteen. De lekkerste gerechten met brood vind je terug op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application