1. Maaltijden-inspiraties
  2. Surinaamse comfort food? Wij weten waar je het lekkerste broodje pom kan bestellen!
Stil Je Honger Met Het Lekkerste Surinaamse Broodje Pom

Surinaamse comfort food? Wij weten waar je het lekkerste broodje pom kan bestellen!

Er zijn zo van die dagen dat je behoefte hebt aan echt comfort food, maar dat hoeft niet altijd pizza, pasta of hamburgers te betekenen. Tegenwoordig kun je in bijna alle grote steden pom bestellen, een heerlijke Surinaamse ovenschotel. Pom wordt meestal gegeten met witte rijst, maar een broodje pom is ook heel erg lekker. De basis van pom bestaat uit geraspte pomtayer, een wortelknol die in Suriname groeit. Er zijn heel veel verschillende versies van deze Surinaamse specialiteit. Je kan vegetarische pom bestellen, maar ook pom met kip of zoutvlees. Wij zochten uit waar je de lekkerste pom kunt bestellen en stelden op basis daarvan deze top 4 samen.

1. The Pom Bar

A post shared by The Pom Bar (@thepombar) on

Bij The Pom Bar in Amsterdam kun je authentieke Surinaamse pom bestellen met een hedendaagse twist. Bijna alle gerechten zijn geïnspireerd op pom. Zo kun je bijvoorbeeld een broodje pom bestellen, zowel veggie als met kip. Maar ook een tropische pom wrap, pom bitterballen en volledige maaltijden met pom, rijst, kip en groenten. Heel wat keuze dus voor de echte pomliefhebber! En nog een voordeel is dat je hier ook als vegan tal van lekkere mogelijkheden hebt. 

2. Tjin's

Voor het beste broodje pom moet je bij Tjin's zijn. Dit is de oudste Surinaamse broodjeszaak van Nederland. Al sinds 1977 zijn de exotische broodjes van Tjin's een begrip in Amsterdam en dat merk je ook aan de kwaliteit en de smaak van de broodjes. Alle broodjes, vleesgerechten en pasteitjes worden bereid volgens de beste Surinaamse traditie. Je kan hier een broodje vegetarische pom bestellen, maar ook pom met kip en de lekkerste dogla pom met zoutvlees. 

3. Suri Flavor

Van enkel de geur van een vers broodje pom loopt het water ons al in de mond. En het leuke is dat je kan genieten van de smaak van pom tussen een broodje. Lekker handig voor onderweg of als snelle lunch. Pom smaakt heel lekker in combinatie met zoutvlees. Dit is gepekeld en gekruid rundvlees. Het zorgt voor nog meer smaak en het geeft je broodje een lekkere bite. Het broodje pom van Suri Flavor is een van onze topfavorieten. Eet je liever geen vlees? Dan kun je natuurlijk ook een vegetarisch broodje pom bestellen.

4. Warung Mirosso

Pom is ook ideaal als avondmaal. De geuren van verse pom uit de oven zorgen ervoor dat je meteen wilt aanvallen. Bij Warung Mirosso kun je traditionele pom en kipfilet bestellen met nasi, bami of witte rijst. Heb je veel honger? Dan kun je er nog wat lekkere Surinaamse snacks bij bestellen, zoals cassave chips, pejeh, brong brong en bakabana. Lekker exotisch en je bent er helemaal mee gevuld. 

Ben je op zoek naar lekkere comfort food? Dan moet je zeker eens voor Surinaamse pom kiezen. Het is eens wat anders dan die alledaagse pizza en als je het één keer geproefd hebt, verlang je steeds weer naar meer. Al deze heerlijke gerechten met pom en nog veel meer kun je bestellen op Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application