1. Maaltijden-inspiraties
  2. Samosa, het lekkerste bijgerecht bij je Indiase maaltijd
Indiaas Eten? Daar Hoort Samosa Bij!

Samosa, het lekkerste bijgerecht bij je Indiase maaltijd

Als je Indiaas eten bestelt, zijn je ogen vaak alleen maar gericht op het hoofdgerecht dat je gaat kiezen. Toch mag je niet vergeten om samosa te bestellen! Samosa is een driehoekige lekkernij die afkomstig is uit India. Deze pittige driehoekjes van deeg worden gevuld met allerlei groenten, vlees en kruiden. Samosa's worden vaak gefrituurd en soms ook gebakken in de oven waardoor ze lekker knapperig worden. Als je Indiaas gaat eten, mag je dus zeker niet vergeten om je maaltijd aan te vullen met deze lekkere samosa's. Ze zijn het ideale bijgerecht en smaken heerlijk met een lekkere chutney. Hieronder volgen onze 5 favoriete samosa's.

1. Meat Samosa

A post shared by Shirkhan (@shirkhanamsterdam) on

Voor lekkere samosa's moet je bij Shirkhan zijn. Hier wordt authentieke street food uit Mumbai klaargemaakt en daar horen natuurlijk ook krokante samosa's bij. Als je van vlees houdt, moet je absoluut kiezen voor de Meat Samosa. Dit is een krokant pasteitje dat gevuld wordt met gehakt, gekruide aardappelen en koriander. Lekker pittig en hartig. En om het nog lekkerder te maken kan je het dippen in een verrukkelijke tamarinde chutney.

2. Samosa met groenten

Ook vegetariërs kunnen genieten van heerlijke samosa's, want deze pasteitjes worden vaak ook enkel met groenten gevuld. Bij Natraj Indian kun je samosa bestellen die gevuld worden met lekkere gekruide groenten. Deze krokante deegkoekjes smaken enorm lekker bij een pittige tandoori of curry. Ze zijn zo lekker dat je er echt van kan blijven snoepen. Je bestelt er dus maar beter genoeg van!

3. Vegetarische samosa

A post shared by JOHAN (@superhegl) on

Nog meer lekkere vegetarische samosa vind je bij Bollywood Indian Restaurant. De vegetarische samosa wordt hier gevuld met gemengde groenten, uien en aardappelen. En daar mag een heerlijke dipsaus niet bij ontbreken. Wat dacht je van mango chutney? Deze chutney is lekker zoet en smeuïg en combineert heerlijk met de pittige en krokante samosa. De vegetarische samosa van Bollywood Indian Restaurant maakt je Indiase maaltijd helemaal af!

4. Meat Samosa met lamsgehakt

[[Instagram:BMetDbLDMfQ]]

Mother India is een Indiaas restaurant dat al meerdere prijzen heeft gewonnen. En dat merk je meteen als je hier een Indiaas gerecht voor je neus krijgt! Alles ziet er overheerlijk uit en wordt klaargemaakt op de authentieke Indiase manier. Hier kun je proeven van Indiase specialiteiten zoals tandoori, lamsgerechten, biryani, kipgerechten en natuurlijk ook lekkere samosa. De meat samosa van Mother India worden gevuld met lamsgehakt en gefrituurd tot ze helemaal knapperig zijn. Dit is een bijgerecht dat je zeker niet mag missen!

5. Meat Samosa met kippengehakt

Heb je liever een lekkere meat samosa met kippengehakt? Dan moet je bij Royal Tandoori zijn. Naast krokante pasteitjes met kippengehakt, kun je ook kiezen voor samosa met gemengde groenten. Je kan proeven aan de samosa's dat de koks van Royal Tandoori heel wat ervaring hebben in het bereiden van traditionele Indiase gerechten. Je zou bijna denken dat je je echt in India bevindt na al die lekkernijen!

Kan je niet wachten om je Indiase maaltijd te verrijken met al die heerlijke samosa's? Dat hoeft ook helemaal niet! Op Deliveroo bestel je in een handomdraai een Indiaas gerecht uit jouw buurt.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application