1. Maaltijden-inspiraties
  2. Help! Hoe maak je een lekkere vissoep? Wij helpen je uit de nood met een eenvoudig stappenplan
Zo Maak Je Een Overheerlijke Vissoep In Vier Stappen

Help! Hoe maak je een lekkere vissoep? Wij helpen je uit de nood met een eenvoudig stappenplan

Een lekkere vissoep is heerlijk als hoofdmaaltijd met een stukje brood of als voorgerecht. Vissoep is eigenlijk heel eenvoudig om te maken. Het is gewoon een kwestie van de juiste ingrediënten toevoegen. In vissoep kun je alle soorten vis gebruiken, zowel witte vis als zalm en zelfs gamba's of kreeft. De intense smaken van de vis zorgen voor een aromatische soep om van te smullen. Maar hoe kom je nu van een stuk vis tot een romige vissoep boordevol smaak? Hieronder volgt een handig stappenplan.

1. Bereid de visbouillon

Het maken van een goede vissoep kost een beetje tijd, maar het is wel de moeite waard. Je begint met het maken van een visbouillon. Je kan voor de snelste manier gaan en een bouillon maken met bouillon uit de supermarkt. Maar dit heeft natuurlijk wel invloed op het eindresultaat. De lekkerste visbouillon maak je natuurlijk zelf. Dit doe je door de groenten en vis te laten koken. De meest intense smaak krijg je als je een hele vis gebruikt. De visfilet kun je pas later toevoegen. Je kan ook viskoppen of graten kopen bij de visboer om bouillon te maken. Dit is goedkoop en ze zorgen voor heel veel smaak. Laat alles twee uur inkoken. Daarna giet je alles door een fijne zeef en vang je de bouillon op. De visbouillon is nu klaar. Wil je vis of een afgewerkte vissoep bestellen? Dan kun je ook terecht bij de IJmuider vishandel in Amsterdam.

2. Voeg extra smaak toe

Zet de bouillon weer op het vuur en voeg wat witte wijn en tomatenblokjes toe. De witte wijn voegt extra smaak toe aan de soep en de tomatenblokjes zorgen ervoor dat de soep wat indikt en romiger wordt van textuur. Het soort vis dat je in de soep gebruikt hangt volledig af van je voorkeur. Je kan best eens vragen aan de visboer welke vissen er in het seizoen zijn. Je kan bijvoorbeeld ook een soep maken op basis van één soort vis. Bij de IJkantine kun je bijvoorbeeld een Tunesische vissoep met zeebaars bestellen.

3. Voeg visfilet toe

De soep heeft ondertussen al een lekkere smaak en een mooie gladde textuur. Nu kun je stukjes visfilet toevoegen. Dit kan zeebaars, schol, kabeljauw of zalm zijn. Je kan bijvoorbeeld ook mosselen toevoegen, maar die moet je wel eerst spoelen en schoonmaken. Bij The Fish Market kun je elke dag verse vis en mosselen kopen. Als je alle vis hebt toegevoegd kun je het geheel nog eventjes laten pruttelen zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.

4. Werk de soep af

Je verse vissoep is nu klaar. Je kan nog zorgen voor wat extra kruiden, zoals knoflook of chilipepers, als je het graag wat pittiger hebt. En om de soep helemaal af te werken kun je nog wat croutons toevoegen voor een lekkere crunch. Of eventueel wat noedels zoals in de ramensoep van Tijger & de Vis.

Om een lekkere vissoep te krijgen moet je alle ingrediënten een tijdje laten inkoken. Het resultaat is een fluweelzachte vissoep met een intense smaak. Natuurlijk kun je ook heel lekkere vissoep bestellen via Deliveroo.

Deliveroo application

Download de App op iPhone of Android

Deliveroo iPhone application
Deliveroo Android application